Aki nem ismeri a pécsi Kubalibrét, az most megismerheti

Nincs nagy sztori a név mögött - vagy mégis?

Idén ősszel lett hét éves Pécs egyik sokak által nagyon kedvelt – de sajnos keveset koncertező – zenekara, a Kubalibre. A jeles alkalom apropóján a zenekar azonban végre színpadra áll, a srácok pedig várhatóan eljátsszák életművük tetemes részét november 20-án este a Strausz Ti-ti-tában.

hirdetés

A Kubalibre egy érdekes pécsi „alternatív” zenekar. Nagyon sokan imádják őket őrült, vicces, odamondós, és mégis kifejezetten költői dalszövegeik miatt, de persze feszes, pörgős, ötletes rockjuk is rendre koncertjeikre csábítja a város fiataljait. Ugyanakkor mégsem mondhatók híres, pécsi sztárzenekarnak.

Itt egy videó, amit velük készítettünk:

Egy Kubalibre koncert pedig eseményszámba megy, mivel a zenekar egyáltalán nem arról híres, hogy minden második hétvégén fellép valahol a városban. Sőt, volt egy olyan időszak a zenekar életében, amikor 3 éven keresztül nem is zenéltek Pécs klubjaiban.

Többek között pedig ezért is fontos a Kubalibre születésnapi koncertje, melyen természetesen a hét év alatt írott dalok közül jó sok el fog hangzani. A dalokat egy részét a pécsi rajongók a Kubalibre eddigi egyetlen kiadott lemezéről ismerhetik majd, viszont akadnak majd olyan slágerek is, melyeket a zenekar csak élőben adott eddig elő.

Ilyesmire lehet számítani
Ilyesmire lehet számítani

Aki pedig ellátogat a Kubalibre-születésnapra, az – ha már ott van – nyugodtan dobhat a zenekar becsületkasszájába is egy-két petákot. A srácoknak jól fog jönni a pénz, ugyanis nemsokára elkezdik az új lemezük felvételeit, amihez minden támogatásra szükségük van.

A Kubalibre előzenekarként egy alkalmi formáció játszik majd, melyben meglepetés vendégek zenélnek. Az ő kilétükre pedig csak a helyszínen derül fény.

Helyszín: Strausz Ti-ti-tá
Időpont: 2015.11.20.
Kapunyitás: 19:00