Akik 100 éve mindig helytálltak

Fennállásának 100 éves évfordulóját ünnepelte a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának cserkészcsapata. Az alkalomra az iskola folyosóinak vitrinjeit a 47. számú cserkészcsapat emlékei díszítették, az ünnepségen pedig felavatták az új lobogójukat is.

hirdetés
Uránia Mozi

Az ünnepség kezdetén az összegyűlt idősebb és fiatalabb cserkészek közösen elénekelték a cserkészindulót, majd Dobosi László, a gimnázium igazgatója mondott köszöntő beszédet.

– Aki egyszer leteszi a cserkészfogadalmat, az örökre cserkész marad – kezdte sorait. Az igazgató a cserkészetet váltófutáshoz hasonlította, ahol a generációk úgy adják egymásnak a tudást, akár a futók a stafétát. A 47.-es cserkészcsapat már három generáción, 100 éven át sikeresen teszi ezt.

– Kívánom, hogy mindenkinek legyen az életben egy cserkésztársa, aki támogatja és vezeti őt – zárta gondolatait Dobosi.

cserkész, nagy lajos, hl06
Rengeteg idős és fiatal cserkész is jelen volt az ünnepségen

Őri László alpolgármester szerint szomorú jelenség látni az iskola után az utcán lézengő fiatalokat, akik nem tudnak mit kezdeni szabadidejükkel. Napjainkban, amikor az oktatásügy sok problémával küzd, mindennél fontosabb az erkölcsi és a hitbéli példamutatás. Ebben jár elöl a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és cserkészcsapata, ahol keresztény szellemiségben nevelik a fiatalokat, és tanítják meg őket arra, hogy az itt kapott értékrendet a társadalom javára fordítsák.

cserkész, nagy lajos, hl05
Az alpolgármester az egész város nevében köszönetet mondott a cserkészeknek

– 100 év elteltével is ugyanolyan fontosak és ugyanannyira érvényesek azok a cserkésztörvények, amelyek a keresztény értékrendet, helytállást hirdetik és közvetítik a világ felé – mondta a városvezető.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Sok kedves öreg és jellemtelen bolsi is van az úgynevezett öregcserkészek között, ezért hagytam ott őket. Már évek óta nem járok sehova, mert mindenhol a volt MSZMP tagok a hangadók.

Comments are closed.