Leesett az álla Pécstől

Több díjat is bezsebelt már a pécsi Kodály Központ, de valójában az az elismerés, ha egy igazi világsztár tartja a világ egyik legjobb koncerttermének. Pat Methenynek és csapatának leesett az álla a pécsiektől. 

hirdetés

– Nagyon örülünk, hogy itt lehetünk és hálásan köszönjük, hogy eljöttek, hogy meghallgassanak minket – mondta Pécsen a hússzoros Grammy-díjas, a világ legjobb termeiben évi 200 koncertet adó művész. Pat Metheny még azt is elmondta, hogy “nagyon nagy öröm itt lenni az önök városában, különösen ebben a lenyűgöző teremben, tényleg ez a világ egyik legszebb koncertterme, igazán szerencsésnek mondhatják magukat, hogy ez az épület itt áll”.

pat (2)
Igazán szerencsésnek mondhatják magukat – mondta Pat a pécsieknek

A világsztár remekül érezte magát a színpadon, muzsikusaival együtt nagyon élvezte a játékot. A végén, sokadik ráadásként még egy olyan Beatles átirattal is megörvendeztette a felállva ünneplő közönséget, amelyet – a stábja szerint – sosem tervez és csak akkor játssza el mégis, ha kivételesen jónak érzi a teljes produkciót.

Az egyébként zárkózott művész Pécsen eltért a szokásaitól: a menedzsmentje szerint példa nélküli az, hogy a műsor után nem vonult vissza az öltözőjébe és nem ment vissza rögtön a szállodájába, hanem még feldobódva beszélget, nevetgél, sőt még a helyi műszaki stábbal is készít fotót.

pat (4)

A jazzma.hu is beszámolt a koncertről. A lap szerkesztője, Maloschik Róbert neki megköszönte, hogy rábeszélték a pécsi fellépésre, hiszen korábban többször szó esett vidéki koncertről, de a fővárosban mindig azt mondták, vidéken nincs semmi.  Az újság szerint Pat a Kodály Központ akusztikáját egészen elképesztőnek tartotta.