Albérleti támogatással segíti az önkormányzat a nehéz helyzetbe jutott pécsi családokat

Sok lakossági jelzés érkezett az önkormányzathoz a járvány idején, a pécsiek attól féltek, ha veszélybe kerül a megélhetésük, elveszíthetik az albérletüket is – mondta a Pécsi Stopnak Fogarasi Gábor önkormányzati képviselő, a Népjóléti és Sportbizottság elnöke.

A Mindenki Pécsért Egyesület – Jobbik frakcióvezetője, Fogarasi elmondta, március és április alatt folyamatosan gyűjtötték a helyiek igényeit. Sok pécsi fiatal, sőt, egész családok félnek attól, ha fizetés nélküli szabadságra mennek, vagy megszűnik a munkahelyük, nem tudják fizetni albérletüket. És nem csak az önkormányzati lakásban élőket érinti a probléma.

Ahogy Fogarasi a lapnak nyilatkozta, minden lehetőséget megragadva igyekeznek megelőzni, hogy a pécsiek elhagyni kényszerüljenek albérletüket. Így, a polgármester döntése alapján a koronavírus okozta gondok enyhítésére életre hívott Vészhelyzeti Alapból lehet albérleti támogatást is igényelni. Fogarasi reméli, hogy így sikerül segíteni a nehéz helyzetbe jutottaknak.

Fogarasi Gábor, a Népjóléti és Sportbizottság elnöke

Elmondta, az önkormányzati támogatások közül egy személy vagy család egyszerre többet is igénybe vehet.

Az a pécsi háztartás pedig, akinek már a veszélyhelyzet meghirdetése előtt volt pécsi lakcíme, a bérleti szerződésük érvényes, és megfelel a bérpótló támogatásra vonatkozó feltételeknek – kereseti lehetőség megszűnése, egy főre eső jövedelem -, egyszeri 30 ezer forintot igényelhet albérleti támogatásként. Minderre június 30-a a határidő.

Hirdetés