Áll a bál a tőzsdéző magánkarmester körül

Egy pécsi karmester 2008-ban barátkozott meg a tőzsdézéssel, de most csalással vádolják – számolt be róla a Blikk. A pécsi zenészről ráadásul tévesen állították azt korábban a hatóságok, hogy a város zenekarát vezette, így a pécsi szimfonikus együttes méltatlan helyzetbe került. 

hirdetés

A 32 éves W. M. korábban a Bécsi Zeneakadémián tanult, majd Pécsen is dolgozott. Ezért sokan zenéltek vele, rengeteg ismerőse volt. A férfi a kapcsolatait felhasználva magas hozamú tőkebefektetést ígért több ismerősének, köztük több zenésztársának is. A vádirat szerint négy év alatt 27 embertől kérhetett el pénzt ezzel az indokkal, mintegy 120 milliót csalva ki tőlük.

W. M. szerint ő a mai napig jó viszonyban van ügyfeleivel és az ügyletet el fogja intézni. Az ügyészség viszont nem így gondolja, ezért most a bíróság előtt számot kell adnia arról, hogy mire is használta fel a zenésztársai és más ismerősei pénzét.

A férfi eddig 9 millióval tudott elszámolni, azt még egyelőre nem tudni, hogy hol lehet a maradék 111 millió.

Eközben a Pannon Filharmonikusok is közleményt adott ki az ügyben, miszerint a férfi sosem dolgozott az együttesben.

Ezt a rendőrség és így az ügyészség is tévesen állította, valószínűleg az adatrögzítésnél történt a félreértés. Emiatt viszont a sajtó mindenhol összemosta a vádlottat a híres Pannon Filharmonikusokkal.

közlemény
A Pannon Filharmonikusok együtt érez a károsultakkal

Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója azt mondta, tudomása van három-négy kollégáról, akik W. M.-re bízták pénzüket, 500 ezer és 3 millió forint közötti összegeket. Ezt a pénzt sosem látták viszont a zenészek. Horváth viszont hangsúlyozta: a Pécsi Filharmonikusoknál sosem volt alkalmazásban a férfi.