Állati bulival búcsúznak a nyártól

A hazai állatkertek és vadasparkok is búcsút intenek a nyárnak, közben számos programot kínálva az érdeklődőknek augusztus 30-án a második Állatkertek Éjszakája alkalmából.

hirdetés

Ezen az estén országszerte tizenkét helyszínen várják a látogatókat egy hangulatos esti kiruccanásra, rengeteg különleges és egyedi látnivalóval. A nyárbúcsúztató állatos buliból természetesen a Pécsi Állatkert, Akvárium-Terrárium, valamint a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriuma sem maradhat ki.

A programok délután kettő órakor kezdődnek és fél tízig tartanak. A szervezők azt kérik, hogy a látogatásra minden résztvevő hozzon magával zseblámpát vagy fejlámpát, ugyanis rögtön az első állomáson, az Akvárium-Terráiumban szükség lesz rá. Kígyó- és denevérsimogatást tartanak ugyanis.

Háromtól-hat óráig a Planetáriumban az Állatok az égbolton előadás az állatvilág és a csillagképek kapcsolatát tárja fel. Hét óráig az Állatok a Zsolnay Negyedben elnevezésű kalandjátékon kicsik és nagyok egyaránt részt vehetnek.

Nyolc órakor kezdődik az igazi mulatság, az Állatkertben éjszakai vezetés mellett a látványetetésnek is bárki a részese lehet, aki kilátogat az estére.

Az Állatkertek Éjszakáján az Állatkert reggel 9-től este 11 óráig, az Akvárium-Terrárium 9-től hét óráig tart nyitva. A helyszínek között pedig városnéző kisbusz szállítja az utasokat különböző időpontokban.