Amerikai multi jön Pécsre?

Információink szerint az amerikai óriásmulti a volt Elcoteq Szilva utcai gyárát venné meg és alakítaná át, ahol több száz fős gyártóbázist alakítana ki.

hirdetés

Hetekkel ezelőtt jött a hír: komoly óriásmulti érdeklődik Pécs iránt. Eddig nem sokat lehetett tudni, de most úgy néz ki, igaz a történet. Egyelőre nem hivatalos forrásokból úgy értesültünk, a Harman International egyik részlege hozna létre új gyárat Pécsen, a volt Elcoteq Szilva utcai bázisán.

Úgy tudjuk, a cég már toborozza a leenedő munkavállalókat, mert több száz fős gyártóbázist alakítanának ki a városban.

[note note_color=”#66d4ff”]A Harman International világszerte több mint 16 ezer embert foglalkoztat, európai, észak- és dél-amerikai, valamint ázsiai üzemeiben többek között luxuskategóriás autókhoz tervez, gyárt és értékesít csúcsminőségű autórádiókat, hangszórókat. Márkái között van a Harman/Kardon, a JBL, az Infinity és a Mark Levinson.[/note]

Kerestük a pécsi városházát, hogy igaz-e a hír, de egyelőre türelmet kértek a válasszal. Kerestük az iparkamarát is, de ott sem találtunk egyelőre nyilatkozót. Minisztériumi forrásokból azonban úgy értesültünk, a napokban hivatalos bejelentés is várható az ügyben, ahol már több konkrétumot is meg lehet tudni.

Harman Hungary - Fotó: szekesfehervar.hu
A Harman Fehérváron már évek óta jelen van – Fotó: szekesfehervar.hu

Néhány héttel ezelőtt egyébként a Figyelő írt arról, hogy valószínűleg a General Motors, az Eaton és a Harman/Becker az a három cég, amely beruházásra készül Magyarországon. A lap akkor azt írta, tudomásuk szerint összesen 15,5 millió dolláros (mintegy 4,2 milliárd forint) befektetésről van szó.