Amit a magyar foci magával hoz

Nem győzünk eleget írni a napokban zajló euforikus hangulatról, amit a magyar focicsapat meccsei okoztak Franciaországban. Kérdés, ha vége a fociláznak, megváltozik-e valami itthon? Milyen hatással lesz a magyarok szereplése a hazai sportvilágra?

hirdetés

Vannak, akik már csillogó szemmel gazdasági robbanásról beszélnek, vannak azok, akik úgy vélik, az Eb végeztével minden visszatér a régi kerékvágásba, és vannak, akik kíváncsian várják, mit hoz magával a piros-fehér-zöld eufória.

Kulcsár Árpád, a PMFC akadémiájának igazgatója szerint a sportsikerek láncreakciót indíthatnak el az országban, és talán nemcsak a gyerekek körében, hanem remélhetőleg azok körében is, akiktől kicsit távolabb áll a foci, vagy korábban megingott a hitük a magyar csapatban.

Az utánpótláscsapatok remekül fognak a sikerekből profitálni, várhatóan ősztől sokkal több gyerek akar majd focizni, mint eddig – mondta.

pmfc utánpótlás2
A PMFC legkisebbjei – mit profitálnak az Eb-ből?

Elmondása szerint már évek óta szomjaztak egy kisebb-nagyobb sikerre a magyar labdarúgásban, mert bíztak abban, hogy az meghozza a fiatalok kedvét, lendíthetnek egyet az ifjú focisták motivációján.

Most olyan átütő sikert értek el a magyarok, amelyről álmodni sem mertek korábban, így biztos benne, hogy bőven akad utánpótlás Pécsen is.

osztrák magyar dzsudzsák
2016 júniusában 40 éves álmából ébredt a magyar labdarúgás

– Nagy álmom, hogy egyszer a gyerekek nem kék-fehér Messi vagy piros-zöld Ronaldo, hanem piros Szalai és sárga Király-mezekben fogják rúgni a bőrt mindenfelé. Nagyot léptünk ebbe az irányba – mondja Kulcsár.