Apa és fia vezette le a szülést

Telefonos segítséggel született meg egy kislány a Pécs melletti Regenyén. A szülés olyan gyorsan indult be, hogy a mentősök nem tudtak időben kiérni a helyszínre. Mirella a család harmadik gyereke, három héttel korábban született, mint amire számítottak.

pm2

A pécsi mentősöknek az utóbbi hónapokban három szülésnél kellett telefonon segíteniük, mert nem értek volna ki időben a helyszínre. A baranyai Regenyén a család 13 éves nagyfia telefonon beszélt a mentőkkel és tolmácsolta apjának, hogy mit kell csinálnia. Mire a mentő kiért a Pécstől 30 kilométerre lévő faluba, a csecsemő komplikációk nélkül megszületett.

– Nem kicsit ijedtem meg, amikor a nejem mondta, hogy elfolyt a magzatvíz. Nem bírom az ilyen helyzeteket, ezért egyik szüléshez sem mentem be a kórházba – mondta lapunknak a boldog apuka Nikolics Zsolt (34).

A szülés január 25-re volt kiríva, ezért a család nagyon meglepődött, hogy három héttel korábban, már január ötödikén beindult a szülés.

nikolics csalad

– Kimentem wc-re és elfojt a magzatvíz, nagyon megrémültem, hogy ilyen korán jön a baba – mondta az anyuka Borbás Annamária (32). – A férjem hívta is a mentőket, akik végül a nagyfiamnak mondták, hogy mit kell csinálnunk.

A férfi azt mondta, a szülés percek alatt megtörtént.

– A szülésben nem tudtam mit segíteni, mert 10 perc alatt világra jött, az orrát és a száját kellett tisztítnom, és megnézni, hogy a nyelve nem csúszott-e hátra. Mondták, hogy a köldökzsinórt is vágjam el, de arra már nem volt lélekjelenlétem, ráadásul azt olvastam valahol, hogy jobb, ha nem vágják el rögtön – mondta az apa, aki éjfél előtt 10 perccel riasztotta a mentőket.

pm3

Mirella pontban éjfélkor született meg, a mentők 20-25 perc alatt értek a család házához. Az anyát és a babát a pécsi szülészetre szállították. Nikolics Mirella 2930 grammal született, teljesen egészséges, szülei szerint rendkívül nyugodt baba.

hirdetés
Hirdetés

8 HOZZÁSZÓLÁS

 1. gratulálok a kislányotokhoz nagyon szép és gratulálunk a bátor apukának külön és a kisfiadnak aki az apukáját így tudta navigálni:)

 2. Gratulálok, a pici baba nagyon tündéri. Öröm nézni, ahogy mosolyog. Legyenek nagyon boldogok így együtt, az egész család!

 3. gratulálunk nektek nagyon ügyesek voltatok mind a hárman sok erőt egészséget kívánunk orsós család

 4. Gratulálok a babához. Minden elismerésem apukának és fiának a segítségnyújtásért.

 5. a 30 Km kicsit erős, útvonalterv.hu szerint:

  Indulás Pécs Indulási időpont 2014/01/19 20:38
  Érkezés Regenye Távolság 19.1 km
  Utazási idő kb. 25′

Comments are closed.