Apró-cseprő: megnyílt az iparcikk piac

Kerti szerszám, csavarhúzó, műanyag edény, fakanál, de bakancs és harisnya is van az újonnan megnyílt iparcikk piacon. A vásárcsarnok mellett több mint harminc kereskedő várja termékeivel a pécsieket.

Egy magánkereskedő és a város összefogásával valósult meg az állandó vásár, amit Kereskedők utcájának neveztek el. Az ünnepélyes megnyitó után Csizi Péter alpolgármester és Barna Béla, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója vásárolni indult. Többek között kislányaiknak keresgéltek.

hirdetés

A holding szervezőmunkával járult hozzá ahhoz, hogy ez a piac megnyílhasson. Kialakítottak egy parkolót is, ahol kedvező árakkal várják a gépkocsival érkező vásározókat és a vevőket.

Barna Béla, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta: a vásárcsarnok és az iparcikk piac jól kiegészíti egymást. Míg az előzőben hazai termelők élelmiszereit, a most megnyílt Kereskedők utcájában az iparcikkeket tudják megvenni a kilátogatók.

Csizi Péter is bevásárolt.

A piac egyben hiánypótló: a pécsi vásártér ugyanis általában a héten egyszer, vasárnap van csak nyitva. A kereskedők viszont akár naponta is értékesítenék portékájukat. A pécsiek is szívesen vásárolnak majd itt, a belváros közelében, ez derült ki a közvélemény-kutatásból – mondta Csizi Péter alpolgármester.

Az iparcikk piac ötletgazdája, Petrics István csaknem 30 éve kereskedő. Ő az árusok nevében is megerősítette Csizi Péter szavait. Véleménye szerint jó minőségű iparcikkekből nem lesz hiány.

Műszaki cikkek, szerszámok, lakásfelszerelés, ruhanemű és még sok egyéb apróság közül válogathatnak ezentúl a pécsiek a kedden megnyílt Kereskedők utcájában.

 • na mi van postás

  Mit vettél Peti?
  Csipázlak egyébként. Hajrá

 • Kosaras

  Sajnos már a bejárat is inkább balkáni mint kulturális. De ez is valami azért a nivóból nem kéne ennyit engedni.

 • Mon$ter

  Én annak örülnék,ha az üres placcon végre felhúznák az új, XXl.századi vásárcsarnokot.
  A mostanit pedig lebonthatnák,és a terveknek megfelelően egy parkot alakítanának ki a helyén.
  A jelenlegi VCS már nem felel meg a jelenkor követelményeinek.Elöregedett és a higéniája se épp a legjobb.

  A Városházán is ezt kéne figyelembe venni!

 • Janika

  Kereskedők utcája??? Milyen hülye elnevezés ez már megint? Az a pár bódé mióta “utca”?