Arad és Pécs: rengeteg program lesz

Aradról is méltatták a várost

Pécs és Arad testvérvárosi kapcsolata hagyományosan jó, és nemcsak az intézmények, hanem az emberi kapcsolatok, barátságok szintjén is. Szerdán az idei kulturális együttműködést írták alá: rengeteg program lesz mindkét városban.

hirdetés

Bognár Levente, Arad alpolgármestere és Őri László, Pécs alpolgármestere szerdán írta alá az idei kulturális együttműködést rögzítő dokumentumot. Bognár Levente az aláírás előtt azt is felelevenítette, mindig jó érzés számára Pécsre érkezni, s gyönyörű látvány, amikor a sztrádáról lejönnek, és feltárul a város tavaszi szépségében. Ezt már nem először élheti át, hiszen Pécs és Arad között 2003 óta partneri, 2008 óta testvérvárosi kapcsolat van.

– Ez a kapcsolat sokszínű, sokrétű, több területen átívelő élő együttműködést jelent – fűzte hozzá Őri László, Pécs alpolgármestere, aki azt is hangsúlyozta, nemcsak az intézmények, hanem a két város polgárai között is kialakult a jó kapcsolat. Pécs alpolgármestere azt is közölte, fontos, hogy az aradi fiatalokat is meg tudják szólítani, hiszen ezzel kiemelt nemzetpolitikai célt is tudnak szolgálni.

Pécs Arad2
Bognár Levente és Őri László írta alá a megállapodást

Az együttműködésből kiderül, hogy 2017-ben is számos kulturális program valósul meg a két város közös munkájának eredményeképp. A Pécsi Napokon immár hagyományosan részt vesznek aradi művészek, ahogy Arad Napján is komoly hangsúlyt kap a pécsi kultúra.

A nyári szünetben szaktábor lesz Balatonfenyvesen pécsi és aradi fiatalok részvételével, de lesz például aradi színházi és diákszínjátszó előadás is Pécsett, és még számos esemény a kultúra, az oktatás különböző területeiről.

Sőt, bár az együttműködést csak délután írták alá, ma 17 órakor már meg is nyílik az első kiállítás ebből az alkalomból: Siska-Szabó Hajnalka aradi festőművész Kapcsolatok című tárlata lesz látható az ANK-ban.