Áremeléssel nyitnak a baranyai strandok

A strandszezon a küszöbön, sorra nyitnak Baranyában a fürdők. A héten már kánikula lesz, így garantáltan le fogjuk dobni a textilt, és csobbanhatunk is egy jót. Megnéztük a pécsi, illetve a baranyai kínálatot, csekkoltuk, hogy hol, mennyiért frissülhetünk fel. Íme, idei strand-körképünk.

hirdetés

Baranyába szerdán akár a 33 fokot is elérheti a nappali hőmérséklet. Ha szívesen lehűtenénk magunkat, akkor fürdőrucit fel, és irány a baranyai strandok valamelyike. Körbenéztünk, mely fürdők nyitottak már ki, és hova érdemes menni.

Pollack Strand

A pécsiek egyik kedvenc fürdőjének megnyitására még várni kell, vélhetően csak június 15-én lehet itt majd csobbanni először. Az egyetemisták által kedvelt hely továbbra is egy feszített víztükrű és két gyermekmedencével várja a látogatókat, a medencék mellett van még röplabdapálya, játszótér, tűzrakóhely és grillező is, de aki ejtőzni akar, annak a hintaágyak is jól fognak jönni. A még mindig olcsónak mondható, de a tavalyi árakhoz képest leheletnyit dráguló felnőtt délelőtti napijegy 580 forint, a reggeli úszójegy (6.00-9.00-ig) 350 forint, „főműsoridőben” (13.00-17.00-ig) 850 forintért frissülhetünk, 17.00 óra után a jegy 500 forint, az esti fürdőzés (19.30-22.00-ig) 600 forint lesz.

Hullámfürdő

A Hullámfürdő strandja június 16-án, pénteken, az iskolai nyári szünet kezdetén nyit, itt reggel kilenctől este hétig fürdőzhetünk. Versenyképes áraik évek óta nem változtak, mindössze 1000 forintért merülhetünk felnőttként (Tüke-kártyával 900 forintért), a gyerekjegy 560 forint, a diák- és nyugdíjas jegy 820 forint, délután 15 órától 600 forint a belépő.

Orfűi Kistó Strand és az akvapark

Ha inkább természetes vízben fürdőznénk, és szívesen autóba pattannánk ezért, akkor az Orfűi tónál található Kistó Strandot is választhatjuk. A közel kéthektáros, homokos parttal rendelkező hely Pécs térségének egyetlen engedéllyel rendelkező, kiépített nyílt vízi strandja (Pécsi-tónál lévő szabadstrand ugyanis nem kiépített). Területén sétányok, sportpálya, ingyenes minigolf és büfé található. A tavon vízibiciklizési és csónakázási lehetőség várja a vendégeket. Június elsejével nyitnak, azonban a felnőtt jegy már közel sem annyira olcsó – holott évek óta nem emeltek – : 900 forint, a diák: 640. 15.00 órától 700 forintért csobbanhatnak a felnőttek, a diákok 500 forintért. 6 éves kor alatt ingyenes a belépés.

Ha különleges vízi élményekre vágyunk, akkor egyértelmű kedvenc lehet az Orfűi Aquapark, ami június 2-án nyit (legalábbis ezt tervezik). Itt hétféle csúszda, úszómedence, élménymedence és pezsgőmedence várja a felnőtteket, a piciknek pedig van gyerekmedence és bébipancsoló. Az akvaparkban a felnőttjegy 2000, a diák 1500, a gyerekjegy 1000 forint.

Harkányi Strandfürdő

Harkányban a strand már megnyílt, a medencék tele vannak, legnagyobb attrakció a komplett csúszdapark, mely összesen 7 új csúszdával kényezteti a vendégeket (kamikaze-csúszda, családi csúszda, „hagyma-csúszda”). A tavalyi, mindössze 1000 forintért váltható napi csúszdajegy sajnos megszűnt, a csúszdapark használatát az 1990 forintos felnőttjegybe integrálták. Marosi András, a fürdő elnök-igazgatója elárulta lapunknak, hogy tavaly óta többek között új gyepfelület és automata öntözőrendszer áll a fürdőzők rendelkezésére, sőt, hamarosan robotok fogják nyírni a füvet. Június 16-ig 9.00-18.00 között csobbanhatunk, június 17-e után pedig 20.00-ig.

Sikonda Ambient Hotel & Aroma Spa

A sikondai Ambient Hotel & Aroma Spa kültéri medencéi már májustól látogathatóak, a 26-28°C-os termálvizű élménymedence mellett napozóteraszon relaxálhatunk. Mindennap 8.00-tól 20.00-ig strandolhatunk itt, az árak változatlanok, a felnőttjegy 2500, a gyermek és nyugdíjas jegy 2000 forint – Tüke-kártyával a belépők azonban kedvezményesebbek.

Magyarhertelendi Termálfürdő

A hertelendi fürdőt nyáron is élvezhetjük, a termálfürdő kültéri medencékkel is büszkélkedhet. A szezon itt szintén elkezdődött már, hogy csak néhányat említsünk, pergolás medence, osztott medence, úszómedence és vízivár is várja a hűsölni vágyókat. Az árak a tavalyiakhoz képest emelkedtek, a felnőtt egész napos jegy 1800 forintról 2000 forintra emelkedett, a nyugdíjas 1500 forintról 1600 forintra, a diákjegy szintén egy százassal drágult, 1400 forintra, a gyerekjegy viszont változatlanul 700 forint.

Thermal Spa Siklós

A siklósi fürdő kültéri medencéi május 26-án nyitottak ki, itt egy 33 méteres sportúszómedence, egy kisebb jakuzzi, melegvizes beülő- és gyerekmedence várja az érdeklődőket. Egy fajta jegyet tudunk váltani a fürdőbe, mellyel valamennyi attrakció látogatható. Az árak a tavalyihoz képest száz forinttal drágultak, míg a felnőtt napijegy hétköznap 2800 forint, a gyermekjegy 1450 forint.

Még több strand

A szigetvári fürdő kültéri gyógy- és termálmedencéi egész évben üzemelnek, a sport és gyermekmedence pedig lassan már egy hónapja várja a fürdőzőket, a kaposvári Virágfürdő strandja június harmadikán nyit.