Különös árnyékkormány tagja lett a pécsi oktató

A legutóbb pécsi egyetemistákat burkoltan megfenyegető, a PTE-n oktató Mellár Tamás ezúttal egy nagyon illusztris társaság tagja lett. A magát muszáj-Herkulesnek tartó civil-politikus ugyanis egy olyan csoport munkájában vesz részt, amit a rendszerváltás előtt az elhárításnál dolgozó, volt MSZP-s miniszter vezet. 

Mellár Tamást az elmúlt hónapokban már láttuk az MSZP által a szinte mérhetetlen támogatottságú Párbeszédből leigazolt, trágár szavú miniszterelnök-jelölttel, de beszélt arról is, hogy őt a Jobbik elnöke is támogatja – mint kiderült, ez nem igaz –, az Együtt pécsi politikusa szerint pedig a DK embere.

Mellár most egy olyan csapatnak lett a tagja, aminek vezetését az a Balázs Péter vállalta el, akit az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként is szóba hoztak nemrég, aki ez ügyben éppen a pécsi Tóth Bertalan, MSZP-s frakcióvezető állítását cáfolta meg, hozta rendkívül kellemetlen helyzetbe.

A Válasszunk! 2018 (V18) elnevezésű csoportot vezető Balázs Péter a rövid életű Bajnai Gordon-féle kormány minisztere volt. A rendszerváltás előtt, még a kommunista időszakban dolgozott a katonai elhárításnak, és néhány éve úgy nyilatkozott, hogy az “európai integrációról azt tanultuk, hogy ez az imperializmus végvonaglása”.

A csapat tagja az MSZP-s Göncz Kinga mellett az a Raskó György, aki legutóbb még a Momentum Mozgalmat támogatta pénzzel, de azzal a feltétellel, hogy nem szövetkezhetnek az MSZP-vel és a DK-val.

A csoportban helyett kapott Bod Péter Ákos is, akinek a minisztersége alatt egymillió munkahely szűnt meg, amikor pedig jegybank elnök volt, akkor 25 százalékos volt az infláció.

A formáció kiléte ugyanakkor bizonytalan, hiszen a baloldali Népszava szerint nem árnyékkormányról van szó, míg a szintén baloldali Index.hu és a 168 óra is arról írt, hogy a csoport tagjai szerepet vállalnának egy ellenzéki árnyékkormányban.

Mellár kicsit fenyeget is, meg nem is? 

A Pécsi Tudományegyetem közgazdasági karán oktató, és kényszerűségből az otthoni, 650 ezer forintos számítógépén dolgozó Mellár Tamás ugyan üres kézzel érkezett arra az eseményre, amelyet a rászorulók megsegítésére rendeztek meg a pécsi, baranyai szakszervezetek, de ott két fidelitasost számon kért, hogy ha majd nála vizsgáznak, akkor megnézhetik magukat. A professzor szerint ez nem fenyegetés volt, a fiatalok szerint viszont egyértelműen az. A PTE nem lépett az ügyben, mondván, hozzájuk “hivatalos megkeresés nem érkezett”.

hirdetés

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Többszöri újraolvasás után, számomra ez a cikk nem Mellárról, hanem Bókáról szól.
    A szemmel láthatóan rossz szándékú felkonfot olyan nevek, adatok és tények ömlesztése követi, melyek Bóka feltételezése szerint kompromittálóak kéne legyenek… Mármint ha egy árnyékkormány felvetése az ördögtől való volna… (szerintem nem az…) mint ahogy a hatszázezres számítógép sem bizonyíték a nemzetárulásra…

Comments are closed.