Mennyit ér a Hotel Pátria?

Bár a legutóbbi hosszú hétvégén telt házzal működtek a szállodák Pécsen, ez nem hatotta meg a Hotel Pátria tulajdonosait, így a Kórház tér közvetlen szomszédságában levő ingatlan továbbra is üresen várja sorsát. Pedig információink szerint akadt volna befektető, aki látott volna lehetőséget az épület további hasznosítására, ám a nemrégen felkínált félmilliárdos vételi ajánlatát elutasították – igaz, az egyik legnagyobb ingatlanforgalmazó cég honlapján található hirdetés szerint jelenleg az egykori szállodát 850 millió forintért kínálja eladásra a tulajdonos Danubius Hotels Group.

hirdetés

Már hosszú ideje rossz idők járnak a pécsi szállodák egy részére, bár sokan már látnak biztató jeleket gazdasági válság közelgő végére. Egyelőre azonban a Danubius Hotels Group nem így gondolja, annak ellenére sem, hogy értesüléseink szerint akadt volna jelentkező a régóta üresen álló és eladásra kínált Hotel Pátria épületére.

Zajos helyen található a Pátria

Az eredetileg másfél milliárd forintért, jelenleg 850 millió forintért árult egykori szállodát egy potenciális befektető 500 millió forintért megvásárolta volna, ám ennyiért nem akart megválni tulajdonától a Danubius Hotels Group. A társaság nem cáfolta, de nem is erősítette meg értesülésünket.

Fodor Mónika, a cégcsoport pr-igazgatója érdeklődésünkre elmondta, ők úgy látják, a Pécs környéki régióban nincs elegendő kereslet a vendégszállásokra, kapacitásuk pedig természetesen rendelkezésre állna.

– Egyelőre nem kívánjuk újból üzemeltetni a Pátria Hotelt. Küzdünk a pécsi régióval, országos viszonylatban ezen a területen a legkevesebb a vendégünk, még a belvárosi Hotel Palatinus is nehézségekkel küzd. Bár szerencsére vannak jó időszakok, azonban éves szinten alapvetően nagyon kevés a szállásfoglalónk – fogalmazott a szakember.

Ennek tudható be, hogy – bár időszakosan, nagyobb rendezvények lebonyolítása esetén kinyitják – továbbra is árulják a Pátriát. Az ingatlan nagyon jó helyen, a belváros szélén található, ezért korábban több ötlet is felmerült további hasznosítását illetően. Egy tőkeerős befektető könnyen létrehozhatna az épületben akár egy diákszállót vagy kollégiumot – tekintettel a Pécsen tanuló külföldi egyetemi hallgatók egyre növekvő létszámára –, de felvetődött már szociális otthonként való újranyitása is.