Már kiadó Matyi Dezső könyvesboltja

Az önkormányzat pályázat keretében kívánja bérbe adni a Városháza épületének alján egykor szebb napokat látott Alexandra könyvesbolt üresen maradt helyiségét. A jelentkezőknek havonta legalább 1,1 millió forint plusz áfát kell majd fizetnie a bérleti díjért, a megkötendő szerződés pedig 15 plusz 5 évre szólna.

hirdetés

Mint ismert, április végén megkezdődött a Széchenyi téri Alexandra könyvesbolt kipakolása, amely azóta is üresen árválkodik. A jelenleg felszámolás alatt lévő Pécsi Direkt Kft. korábbi tulajdonosa, Matyi Dezső akkor azt mondta lapunknak, hogy nem ismeri a felszámoló szándékait, így azt sem, hogy mi a célja az ingatlannal. Utóbb kiderült, hogy az önkormányzat kereste fel Matyit a bérlemény felmondása miatt.

A város most az ingatlan újrahasznosítása érdekében pályázati felhívást tesz közzé. A kiírás szerint a Széchenyi tér 1. szám alatt ingatlan Perczel utca felőli sarkán található 361 négyzetméter nagyságú üzlethelyiséget legfeljebb 15 + 5 évre adná bérbe, legalább 1 100 000 forint plusz áfa havi bérleti díj ellenében. A cél az, hogy Pécs belvárosában a városképbe és a főtér jellegébe illeszkedő helyiséget alakítsanak ki. A jelentkezők július 21-én 12 óráig adhatják be pályázatukat a városházán.

alexandra5
Több mint egymillió plusz áfát kellene fizetni havonta a helyiségért.

Ha minden jól alakul, akkor a közeljövőben teljes arculatváltáson eshet át a Széchenyi tér keleti oldala, azaz a Városháza által övezett része. Nemsokára ugyanis új hely nyílik az egykori McDonald’s helyén is.

Az épületrész egyik felében a kávé és a bor koncepciójára épülő vendéglátóegység kap majd helyet, míg a másik részében Magyarország vezető minőségi borszaküzlet-hálózata, a Bortársaság nyit üzletet.