Átadták az ikertornyokat Pécsen

Lufieregetéssel ünnepelték az új csúszdát

Átadták az ikertornyokat és velük együtt Pécs legnagyobb csúszdáját. A pécsi Zsolnay-negyed legújabb és alighanem legkeresettebb játszótéri kelléke lesz a kétszintes csúszda. A szombat délelőtti átadó apropóját a régió legnagyobb gyerekbulija adta. Az ingyenes Szamárfül Fesztivál péntek óta dübörög a kulturális negyedben.

hirdetés

Egy fedetlen és egy nagyobb, kanyargósabb csőcsúszda várja mostantól a kicsiket a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az építmény jól illik a parkban található játszóterek tematikájához, hiszen ez is a kreativitásra épül. A csúszdát és a hozzá tartozó tornyokat ugyanis úgy alakították ki, hogy a gyermekek álmaiban szereplő “bevehető vár” képzetét nyújtsa. A picurkák a kisebb toronyról – anyuka és apuka segítségével – is le tudnak csúszni, míg a bátrabbak 5,6 méteres magasságból ereszkedhetnek le egy kanyargós, fedett csőcsúszdán.

Nem ez volt az utolsó játszótér-avató a negyedben, további bővítések lesznek
Nem ez volt az utolsó játszótéravató a negyedben, további bővítések lesznek

– A gyerekek immár sokadik alkalommal vették birtokba a negyedet, amit úgy építettünk meg, hogy minden korosztály megtalálja a számításait itt – mondta Csizi Péter az átadón.

Az országgyűlési képviselő – aki most apukaként is jelen volt a fesztiválon – elmondta, hogy a csúszda akkor is szórakozási lehetőséget biztosít a családoknak, ha a negyedben éppen nincs gyerekprogram.

Lufieregetéssel ünnepelték az új csúszdát
Lufieregetéssel ünnepelték az új csúszdát

– Látjuk mi is és a visszajelzések is azt mutatják, hogy szükség van a játszótérre a negyedben, így az a célunk, hogy még családcentrikusabbá tegyük ezt a teret. Ezért a jövőben fejleszteni fogjuk ezt a játszóparkot – mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetője.

Sokan jöttek el, hogy elsőként próbálhassák ki a csúszdákat
Sokan jöttek el, hogy elsőként próbálhassák ki a csúszdákat

Vincze Balázs hozzátette, az idei költségvetésből mintegy hétmillió forintot költenek a játszótér fejlesztésére, így több játék, ülőalkalmatosság és árnyékoló is várja majd a családokat a negyedben.

ITT elérhető a Szamárfül Fesztivál teljes programja. A kis fülekre kattintva napokra lebontva látszik, hogy mikor milyen program várja még a kicsiket.