Átszerveződik az alapellátás, 65 év alatti háziorvosok látják el a pécsi betegeket

Mivel a koronavírus kiemelten az idősekre veszélyes, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításának eleget téve Péterffy Attila, Pécs polgármestere úgy döntött, hogy március 17-e, keddtől átszervezi a pécsi alapellátást. Ennek célja az, hogy a 65. életévükben járó és azt betöltött, alapellátásban dolgozó háziorvosok és házi gyermekorvosok védelme érdekében a 65 év alatti háziorvosok lássák el a pécsi lakosokat. A városháza közleményét változtatások nélkül közöljük.

hirdetés
Uránia Mozi

Amint azt bizonyára a pécsi polgárok is tudják, az új koronavírus az idősekre kiemelten veszélyes. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának március 15-én kiadott utasításával egyetértve Pécs önkormányzata kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi dolgozók életének és egészségének megóvására. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma utasításának eleget téve Pécs polgármestere március 16-án úgy döntött, hogy március 17-e, keddtől átszervezi a pécsi alapellátást. Ennek célja az, hogy a 65. életévükben járó és azt betöltött, alapellátásban dolgozó háziorvosok és házi gyermekorvosok védelme érdekében a 65 év alatti háziorvosok lássák el a pécsi lakosokat.

 Azt kérjük a pécsiektől, hogy saját orvosuk helyett a lakhelyükhöz legközelebbi háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelőt keressék fel.

EZEN a linken megtekinthető az a táblázat, ahol piros háttérrel szerepelnek azok a háziorvosok és házi gyermekorvosok, akiknek a rendelői keddtől nem látogathatók. Azt kérjük a pécsiektől, hogy saját orvosuk helyett a lakhelyükhöz legközelebbi háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelőt keressék fel.

Felhívjuk továbbá a pécsiek figyelmét, hogy a megváltozott körülményekre tekintettel csak akkor keressék fel a háziorvost, ha azt feltétlenül indokoltnak tartják.

A fenti rendelkezés többeket kényelmetlenül érinthet, de idős embertársaink, orvosaink védelme közös ügyünk. Vigyázzunk egymásra!

A koronavírussal kapcsolatos Pécs önkormányzata és polgármestere által hozott intézkedéseket megtalálják a pecs.hu/koronavirus oldalon is.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata