Gyerekeket dolgoztattak?

Állítják, nem kaptak fizetést azok a munkások, akik szerda délben kezdtek el demonstrálni a Pákolitz István utcában. A dühös emberekhez rendőrt is hívtak.

hirdetés

Állítólag 400 ember járt el címerezni Bólyba a közelmúltban, közülük nagyjából 40-en kezdtek el tiltakozni Meszesen a munkáltató lakása előtt, követelve a fizetésüket. A pénzt már az elmúlt hétre ígérték, ám azt nem kapták meg. A munkások szerint mintegy két hetet dolgoztak, de nem fizették ki őket. A munkát az egyik legnagyobb internetes hirdetőportálon reklámozták, ott tudtak jelentkezni rá.

fotó 4

A dühös emberek szerint fiatalkorúakat is elvittek, de volt köztük 70 éves agg is. Minden hajnalban a pécsi Tesco parkolójából indultak el. Az egyik fiatal elmondása alapján 8-9 éves gyerek is volt köztük, mert állítólag azt mondták, ha a szüleikkel mennek, akkor saját felelősségre dolgozhatnak.

balhé meszes (1)

A dolgozók egyébként napi nettó 4800 forintot kaptak volna munkájukért.

Úgy tudjuk, hogy a rendőrök 27 károsult adatait felvették, és megkérték az embereket, hogy pontosan mondják el, mi történt velük. Amennyiben továbbra sem fizetnek, akkor elképzelhető, hogy csalás miatt eljárás indul a munkáltató ellen. Ő egyébként nem akart nyilatkozni, a helyszíni tudósítónkra rácsapta az ajtót.