Augusztus utolsó napján elindul az élet a pécsi kispályán

A már évtizedek óta népszerű pécsi kispályás labdarúgó bajnokságot is megzavarta a koronavírus-járvány. A korlátozások miatt a hagyományos tavaszi-őszi rendezést felváltja ettől a szezontól az őszi-tavaszi idény, ezáltal jobban igazodva a megyei nagypályás bajnokságok lebonyolításához.

hirdetés
Uránia Mozi

A hamarosan kezdődő szezonnak „régi-új” szervezőgárdával vág neki a PSN Zrt., próbálva emelni a méltán népszerű bajnokság renoméját és a lebonyolítási körülmények színvonalát.

A pályák a Várkői-stadionban már a tervezett tavaszi szezonkezdet óta remek állapotban vannak: megkapták az új salakot és a labdafogó hálót is kicserélték.

A külső körülményeken kívül a játékvezetés is új alapokon nyugszik, mivel sikerült megegyezni a megyei labdarúgó szövetséggel az együttműködésről, így egy friss és motivált játékvezetői gárda vezeti a leendő mérkőzéseket.

A bajnokság nevezési díja változatlan: továbbra is 60.000 forint. Az esetleges egyéb költségek: halasztás, óvás, át- és új igazolás díjai kismértékben emelkedtek. A játéknapok nem változtak. A Szenior és Szenior 50 bajnokság mérkőzései továbbra is a Várkői-stadionban lesznek. A hétfői játéknapok helyszíne még egyeztetés alatt van, de továbbra is műfűves pályán játszhatnak a csapatok.

Három korhatár létezik: 18, 35, 50 év, amelyeket természetesen az első pályára lépés előtt kell betölteni. Ha egy játékos már betöltötte az 50. életévét, mindhárom bajnokságba nevezhet egy-egy csapatban.

Jelentősen átalakul a bajnokság díjazási rendszere. Az eddigi kiemelt díjazást helyett egy igazságosabb, a további nevezések tekintetében motiválóbb elismerési rendszert dolgozott ki a szervezőbizottság, amelyben az eddig díjaikon kívül egyéb kedvezményeket biztosítanak a kiemelkedő csapatoknak.

Természetesen a fair play-díjat is kiosztják majd a díjkiosztó gálán. Szeretnék a gála színvonalát is emelni, így a szervezők továbbra is várják az esteleges felajánlásokat, illetve támogatókat a gálára és a bajnokságra egyaránt.

Némileg változik az adminisztrációs rendszer, így a csapatvezetők munkáját és a szervezők munkáját is sikerült könnyíteni, pontosítani.

További tervek között szerepel egy középiskolás bajnokság elindítása, kihasználva a város több pontján nemrégiben átadott műfüves focipályákat.

A nevezési díjat mindennap délelőtt személyesen lehet befizetni a PSN Zrt. központi pénztárában (Pécs, Dr. Veress Endre utca 10., Lauber Dezső Városi Sportcsarnok – nyugati bejárat), vagy banki átutalással a K&H Banknál vezetett alábbi bankszámlára:

10402427–00029938–00000007

A közleményben a következő formátum szerepeljen: CSAPATNÉV+NEVEZÉSI DÍJ.

A bajnoksággal kapcsolatos minden tájékoztatás a szervező honlapján (www.psnzrt.hu) olvasható vagy a szervezőktől Végső Ferenc Gábortól (+3630 544 2236) és Csordás Dániel Sándortól (+3630 747 8824) kérhető.

A fontosabb időpontok:

Nevezési határidő: 2020. augusztus 14.
Hiánypótlási határidő: 2020. augusztus 25.
Ligaértekezlet: 2020. augusztus 26.

Az első játéknapok:

hétfő: 2020. augusztus 31. (Elitliga 18 évet betöltött játékosok)
szerda: 2020. szeptember 2. (Szenior 50 kizárólag 50 évet betöltött játékosok)
csütörtök: 2020. szeptember 3. (Szenior 35 évet betöltött játékosok)