Több pénz a polgárőröknek

Két Skodát a NAV-tól, tíz biciklit pedig a rendőrségtől kaptak a baranyai polgárőrök. Pécsett közel tucatnyi szervezetben félezren teljesítenek önkéntes szolgálatot. 

hirdetés

Az Országos Polgárőr Szövetség 200 kerékpárt kapott a rendőrségtől, amelyekből 10 kerülhetett Baranya megyébe. Zámbó Péter, a polgárőrök megyei elnöke szerint a rendőrséggel, adóhatósággal együttműködve dolgoznak. Baranyában öt egyesülethez jutnak el a biciklik, a két autó pedig Pécsett áll munkába, Pécs-Újhegyen és a belvárosban.

Hozzátette: a közelmúltban a pécsi önkormányzat ötmillió forintos keretet hozott létre számukra, ami jelentős mértékben hozzájárulhat majd a szervezetek működéséhez.

polgárőrség2

Csizi Péter, Pécs alpolgármestere elmondta, a városban nemcsak a külterületeken vannak  polgárőrök, hanem a belsőbb részeken is, az egyik legdinamikusabban fejlődő a belvárosi egyesület, amelynek a létszáma az elmúlt időszakban megháromszorozódott, kisegítik a többi szervezet munkáját, valamint a rendőrségét is.

polgárőrség4

Hoppál Péter, pécsi parlamenti képviselő közölte, közel egy esztendeje kereste meg az országos rendőr-főkapitányt és a NAV vezetőjét, hogy levélben kérjen támogatást az infrastruktúrájuk fejlesztetéséhez. Emlékeztetett rá, hogy a polgárőrök önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül, sokszor heteket dolgoznak a lakóközösségük érdekében.

Baranyában 2200 polgárőr van, akik 106 egyesületnek a tagjai. Pécsett 10 szervezetben félezren tevékenykednek.