Kétmilliárdból fejlesztik az ovikat és a bölcsiket

A Bölcsődék Napja alkalmából ünnepséget rendezett a Kisgyermek Szociális Intézmények a Zsolnay Kulturális Negyedben. Dr. Őri László alpolgármester köszöntötte az intézmény sok száz jelenlévő alkalmazottját, és nyitotta meg a rendezvényt.

hirdetés

Zsúfolásig telt a Kulturális Negyed E78-as terme bölcsődei dolgozókkal pénteken. A Bölcsődék Napján számos köszöntő elhangzott, megemlékeztek a három éve tragikusan elhunyt Dorsics Orsolyáról, a Kisgyermek Szociális Intézmények volt vezetőjéről.

bölcsődék napja
Megtelt bölcsődei dolgozókkal az E78-as terem

Őri László alpolgármester az ünnepi eseményen tartott beszédében felidézte, hogy a most induló közel 2 milliárdos bölcsődei és óvodai felújítási program, az elmúlt két évtized legnagyobb intézményfejleszése Pécs városában, melynek keretében 8 óvóda és 6 bölcsőde fog első körben 2 éven belül teljesen megújulni.

– Az elmúlt évben célomul tűztem ki, hogy minden egyes óvodát és bölcsődét személyesen látogatok végig, hogy legyen élő, személyes kapcsolat a dolgozók és a város vezetése között. Ennek eredményeként számos évtizedes problémát sikerült eddig is orvosolnunk – mondta Őri.

Az alpolgármester az intézményekben tett látogatásokra, és a szerdai sztrájkra utalva elmondta, látja és érzékeli azt a feszültséget a dolgozók körében, amely a pedagógus életpálya modell bevezetésével, és a még mindig méltatlanul alacsony bérek miatt keletkezett. Utalt azonban Novák Katalin államtitkár napokban tett ígéretére, amely szerint a kormány januártól a középfokú végzettséggel rendelkező bölcsődei dolgozókra is kiterjeszti a pedagógus életpálya modellt, mely érezhető béremelkedést fog jelenteni.

őri bölcsődék napja
Őri ígéri, minden intézményben lesznek fejlesztések

Ünnepi köszöntője zárásaként Őri köszönetet mondott a bölcsődei dogozóknak azért a helytállásért, amellyel nap mint nap gondoskodnak a szeretetteljes légkörről amely a szakmai felkészültség mellett a legfontosabb minden szülő számára.

– Most kölcsönös megértésre, türelemre és összefogásra van szükség, hogy a következő években közösen szép sikereket tudjunk elérni – mondta az alpolgármester.

Dallosné Kaurek Csilla, a Kisgyermek Szociális Intézmények igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, hogy pár éve céljaik között szerepelt a költséghatékony gazdálkodás, a szakmai munka minőségének biztosítása, a szakemberekkel való szorosabb együttműködés kialakítása. Mára már messze meghaladták ezeket az elképzeléseket, célokat.

kaurek csilla
Kaurek Csilla szerint minden változás magunkban, belül kezdődik

Köszönetet mondott minden alkalmazottnak azért, hogy az alacsony bérezés és a társadalmi elismerés hiánya ellenére is lelkiismeretesen teszik a dolgukat, hiszen nekik nem munkájuk, hivatásuk ez.