Az égből érkezett a mikulás

fotó 3 (2)Siklóernyővel érkezett a mikulás Pécsre. A Keleti Városrészi Óvoda Fürj Utcai Tagintézményének hozott ajándékokat. Pécsett először érkezett levegőből a mikulás. A pogányi reptéren a keleti városrész óvodájának gyereki vehettek tőle át egy-egy csomagot.

hirdetés

– A gyerekek ritkán vesznek részt ennyire látványos programon, biztosan napokig emlegetik majd a mikulást és az ő siklóernyőjét – mondta Dudásné Kovács Katalin, a Keleti Városrész tagóvodájának vezetője.

Az ötlet Prosszer Mihálytól, a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos katonájától ered. Ő keresett támogatókat a kis légi bemutatóval egybekötött ajándékozáshoz.

fotó 2 (4)

– Megkerestek minket és úgy gondoltuk, hogy ilyen nemes célt támogatni kell, főleg karácsony és az ünnepek közeledtével, ezért is gondoltuk, hogy beszállunk a költségekbe – mondta Kincses Gábor, a SIPO Patikák szóvivője.

A különleges karácsonyi akciót egyébként a Magyar Honvédség is támogatta, mivel a siklóernyőt ő biztosította a mikulásnak. A programban 20 halmozottan hátrányos gyermek vett részt.