Az ellenzék fanyalog Orbán látogatása miatt

Kedden Pécsre látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Modern Városok Program soron következő állomásán együttműködési megállapodást írt alá Páva Zsolt polgármesterrel. A városházán tartott sajtótájékoztatón a kormányfő több, a város jövőjét nagyban meghatározó bejelentést is tett, az ellenzéki pártok azonban nem kérnek Orbán “ígérgetéseiből”.

hirdetés

Előbb az MSZP tartott sajtótájékoztatót a kormányfő pécsi látogatását illetően. Szakács László, a párt országgyűlési képviselője szerint Orbán Viktor ígérgetései annyit érnek, mint az üveggyöngyök.

szakács-lászló

– Az autópálya, a 67-es főút és a Dráva-híd megépítése már korábban szerepelt az ígéretek között, míg a déli ipari park tervezett fejlesztése értelmetlen, hiszen már most is 200 hektár üresen, parlagon heverő terület várja a betelepülő vállalkozásokat – mondta a politikus.

Szerinte a miniszterelnök vagy nem tájékozott kellőképpen a pécsi ügyeket illetően, vagy nem zavarják a tények, de az országvezető által hangsúlyozott 6000 fős munkahelyteremtés nem valósult meg, ráadásul a folyamatos elvándorlás is komoly problémákat generál a városban.

Szakács amondó, hogy a kormányfőnek válaszolnia kellene a hogyanokra: hogyan lehetne megakadályozni a népességcsökkenést, hogyan és miért dőlt be az Ős-Dráva projekt, s miért kell állami fenntartásba venni az egyetemi gyakorlóiskolákat.

A szocialistákéhoz hasonló felütéssel nyitotta tájékoztatóját Keresztes László Lóránt, az LMP helyi képviselője is (bár előbb felháborodásának adott hangot, hogy nem engedték be a kormányfői sajtótájékoztatóra a városházára). Ő is a korábbi ígéreteket kérte számon Orbánon, utalva a még befejezetlen autópályára és a meg nem épült Dráva-hídra.

keresztes

Szintén feleslegesnek tartja az ipari park fejlesztését mindaddig, amíg nem oldódik meg a Pécs városát sújtó “gazdasági mélyrepülés”, s nem javul az országos viszonylatban leggyengébbnek számító egy főre jutó ipari teljesítmény mértéke.

Keresztes a bodai atomtemető kapcsán is rosszallását fejezte ki.

– A mai napon szavazták meg a parlamentbebn a kiégett üzemanyagok és a radioaktív hulladékok kezelésének nemzeti politikájáról szóló határozati javaslatot. Sem ennek a vitájában, sem az erről szóló szavazáson nem vettek részt a város fideszes országgyűlési képviselői – ahogy Szakács László MSZP-s honatya sem -, tehát nem képviselték az ügyben a pécsiek érdekeit. Ez, és a korábban visszavont ígéretek, valamint az unalomig ismételt szólamok után ki lehet jelenteni, hogy Pécsnek nincs valódi képviselete az Országgyűlésben. A Fidesz lemondott Pécsről, és Baranya megyéről.

A Fidesz szerint az MSZP nem bírja elviselni, hogy Pécs fejlődik és erősödik – sajtóközlemény

“Az MSZP pécsi politikusai megint bizonyságát adták annak, hogy képtelenek elviselni, hogy Pécs fejlődik és erősödik, képtelenek a pécsiek oldalára állni és együtt örülni a várossal.

Szakács László, a szocialisták politikusa „üveggyöngynek” minősítette Orbán Viktor és Páva Zsolt mai egyezségét. Azt az egyezséget, amely a következő években biztos alapja lesz Pécs fejlődésének.

Az MSZP politikusa szerint semmit nem ér az, ha Pécs új területeket, új gyártó csarnokokat építhet azért, hogy a nagy foglalkoztatóknak és multinacionális vállalkozásoknak legyen hova betelepülni!

Az MSZP politikusa szerint semmit nem ér az, hogy az M6-os autópálya a déli határig ér majd, összekötve ezzel a gazdaságilag fontos balkáni térséget Péccsel, mint régióközponttal.

Az MSZP politikusa szerint semmit nem ér az, hogy a családok, gyerekek és fiatalok számára építhet Pécs sportközpontot, amelyben helye lesz egy régóta várt aquparknak is.

Az MSZP politikusa szerint semmit nem ér az, hogy a kormány és Pécs elkötelezett abban, hogy a városban tanuló külföldi hallgatók számát a duplájára emeljék. Azokét a hallgatókét, akik most évente 4-5 milliárd forintot költenek Pécsen és pár éven belül dupla ennyit fognak.

Az MSZP politikusa szerint semmit nem ér az, hogy Pécs olyan lehetőséget és támogatást kapott most a kormánytól, amelyre 25 éve nem volt példa!

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy az MSZP visszasírja azokat az időket, amikor még milliókat vehettek fel jutalomként, napjában akár kétszer is, miközben több tízmilliárdos adósságba verték a várost és minden egyes itt élőt a csecsemőtől az aggastyánig.

Az MSZP visszasírja azokat az időket, amikor Pécsen minden eladó volt – az ingatlanoktól a buszokig!

Tájékoztatjuk az MSZP politikusait, hogy azok az idők elmúltak, és bízunk benne, hogy soha többet nem térnek vissza!

Pécs pedig akkor is fejlődni és erősödni fog, akkor is biztos megélhetést fog nyújtani a pécsieknek, ha ezt a szocialisták nagyon nem akarják!”

Decsi István
Frakcióvezető, Fidesz-KDNP