Az ex-MSZP-s mellett és az atomprogram ellen szóltak az LMP képviselői

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke, valamint dr. Kóbor József, az LMP pécsi önkormányzati képviselője szerint meg kell védeni a magyar embereket a kormány veszélyes atom-projektjétől. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be, amely előtt a társelnök arról is beszélt, hogy előzetes várakozásaikkal ellentétben az ellenzéki sajtó nem ment el meghallgatni őket. 

hirdetés

A sajtótájékoztató témái a Paks II. atomipari komplexum, az uránbánya újranyitása, valamint a bodai atomtemető-beruházás voltak. Keresztes László Lóránt – mint már annyiszor – újfent hangoztatta, hogy a kormány atomprogramja rendkívüli veszélyeket rejt magában mind környezeti és egészségügyi, mind társadalmi-gazdasági szempontból.

A projektek eddigi alakulásának összefoglalása után elmondta, az LMP aggasztónak tartja a projektek támogatását.

A párt a lakosság tájékoztatásával és figyelemfelkeltéssel szeretné elérni, hogy a kormánydöntéssel szembefordulva megakadályozza az atomprogram lefolyását. Külön kiemelte a nyugati országok – szerintük helyes – atomhulladék-ellenes hozzáállását.

(A tendencia azonban nem feltétlenül vág egybe Keresztes gondolataival, ahogy korábban ITT megírtuk.)

Környezeti szempontok szerint elemezte a Paks II. projektet dr. Kóbor József városházi képviselő, aki szerint a legnagyobb gond, hogy az éghajlatváltozás miatt a Duna jelenlegi vízhőmérséklete nem alkalmas már most sem arra, hogy az erőművet hűtse, és ez később még nagyobb gondot fog okozni, folyamatosan magasodó költségekhez vezet majd. Kiemelte továbbá, hogy a nukleáris energia ugyanannyira ki van téve az időjárási változásoknak, mint a megújuló energiaforrások, amiket pont emiatt sokan támadnak.

Hiányolta az ellenzéki sajtót az ellenzéki politikus
Mi a helyzet Demeter Mártával?
Mint ismert, a volt MSZP-s, jelenleg LMP-s társelnök Demeter Márta ellen feljelentést tettek hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt. Azért, mert a kormány szerint titkos katonai adatokat hozott nyilvánosságra annak ellenére, hogy a honvédelmi minisztérium adataihoz hozzáfért és egyértelműen megállapíthatta, nem Orbán Viktor kormányfő lányát szállították honvédségi repülőn. Keresztes László Lóránt az üggyel kapcsolatban elmondta, úgy érzik, hogy nem véletlen az a „hazug, mocskos, gyalázatos lejáratókampány”, amit a Fidesz folytat Demeter Márta ellen. Szerinte ugyanis rendkívül aktív és szorgalmas országgyűlési képviselő, aki rengeteg disznóságot tárt fel például védelmi politikai és nemzetbiztonsági kérdésekben, amik fájnak a Fidesznek.

– Egyértelmű, hogy a személye és aktív politikusi szerepe nagyon fáj a kormánypártnak. Az LMP ott áll Demeter Márta mögött és a fideszes politikusok még több száz újabb kérdésre számíthatnak tőle, tette hozzá.

Hirdetés