Az Iszlám Állam pécsi weblapokat támadott meg

Arab feliratok jelentek meg a Zengő Együttes és a Pécsi Kistérségi Társulás honlapján is kedden. Az Iszlám Állam (ISIS) állhat a háttérben.

hirdetés

isis pécsen

Néhány nappal ezelőtt az amerikai Eldora Speedway honlapját, tegnap a lengyel Szalézi Önkéntes Misszióközpont honlapját, valamint a szexuális erőszak áldozatai részére létrehozott dublini oldalt szállták meg az ISIS harcosai.

isis-pecs
Most magyarországi célpontokat is találtak, köztük két pécsi kötődésű honlapra – pecsikisterseg.hu-ra és a zengomusic.hu-ra – tettek fel arab nyelvű üzenetet, valamint arab zenét.

A hekkerek az ISIS fekete színét használják, és angolul annyit közölnek, hogy “Ott vagyunk mindenhol”. Ezzel együtt egy, már nem elérhető Facebook oldal elérhetőségét is feltüntetik. A Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás weblapja mellett a szintén pécsi Zengő együttest is megtalálták.

Az önkormányzati társulás székhelye egyébként a pécsi polgármesteri hivatalban van. A Zengő együttes több mint 30 éve alakult meg, névadója Andrásfalvy Bertalan volt kulturális miniszter.

Azt egyelőre nem tudni, a mostani támadás összefüggésben van-e azzal, hogy hazánk is fontolóra vette a magyar katonai részvételt az Iszlám Állam elleni nyugati koalícióban. Erről április végén dönthet az Országgyűlés.

Nem ez az első elektronikus támadás pécsi célpontok ellen, hiszen 2013-ban a Biokom honlapját találták meg muszlimok, s az augusztus 30-ára virradó éjjel a magát “kibernetikus harcosnak” tartó “Akincilar” törte fel a pécsi hulladékgazdálkodási cég internetes oldalát és békére szólított fel.