Az ítélőtábláról akart leugrani

A Pécsi Ítélőtábla épületéről akart leugrani egy férfi vasárnap kora délután. A rendőröknek, a tűzoltóknak és egy járókelőnek köszönhetően nem lett tragédia. Hosszas győzködés után sikerült lebeszélni a férfit. 

hirdetés

Információink szerint egy 35-40 év körüli férfi akarta a mélybe vetni magát az épület második és harmadik emelete között, ahová az épp felújítás miatt ott lévő állványzaton mászott fel.

fotó 1

 

A helyszínre tűzoltók és rendőrök vonultak ki, miután egy járókelő kihívta őket. Az illető először maga próbálta meg lehívni a férfit, de nem járt sikerrel, ezért segítséget hívott.

A rendőrségi pszichiáternek másfél-két órányi győzködés után sikerült lebeszélnie az öngyilkosságról.

fotó 2

A férfi végül beszállt a tűzoltóautó emelőkosarába, így sikerült őt lehozni nagyjából 10-12 méteres magasságról.

Szemtanúk szerint egy zokogó nő várt rá lent, a rendőrautóban.

 

(Fotók: Németh Krisztina)

 • bob

  Nem értem, hogy jön ide a “bezzeg régen” duma. Mindenesetre Magyarországon sajnos mindig is elég sok volt az öngyilkosság, a legtöbb a ’70-80-as években. (Ahogy ez a grafika is mutatja: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Hungarian_suicide_rate.png).
  Meg egyébként is: az öngyilkosok himnusza magyar szerző műve, Szomorú vasárnap a címe.

 • valaki

  Ja, és abban a világban pálinkával kezdték, mentek melózni a földekre, közben fröccs, jó zsíros kaják, este megint pálinka. Ezt próbáld meg a mostani világban. Rögtön kirúgnak a melóhelyedrő, aztán nosztalgiázhatsz. 🙂

 • valaki

  Nagyanyáink és nagyapáink és dédszüleink idejében egész más volt a világ, mint most. Még a háború ellenére is. Akkor a földeken dolgoztak a saját családjukkal együtt. Nem kellett rettegniük, hogy munkanélkülivé válnak és nem lesz miből eltartanai a családot. Ma a világ nagyon felgyorsult, nem lehet a régi világot a mostanihoz hasonlítani. Most komolyan, hogy a fenébe jut eszébe bárkinek a nagyon régi világot a mostanihoz hasonlítani????????????????? Én inkább az ilyen hasonlítgatós embereket tartom idiótának!

  Füredi Máriának igaza van. Akkor nem volt internet, média! Ezen kéne inkább elgondolkodnia a hasonlítgatós egyedeknek!

 • Kormi

  Biztos hogy összefüggés van a táplálkozás és az idegrendszer között. A sok finomított és adalékanyagoktól hemzsegő élelmiszerek leterhelik az egész szervezetünket, ezért sokkal nehezebben dolgozzuk fel a strsszt. Plusz ha valaki még gyógyszert is szed, tuti labilisabb lesz lelkileg. Pattanásig feszült idegeknél és egyéb hajlamosító tényezőknél előfordul, hogy nem lát kiutat a problémáiból. Kérdés, hogy legközelebb lesz e valaki, akinek sikerül megfékezni…

 • mz/x

  Valóban a nagyszüleink és a dédszüleink keményebb szituációkat megéltek, mint például a háború.De az teljesen más világ volt akkoriban.Nem voltak ilyen nyifáncásak az emberek mint manapság,sokkal szívósabbak voltak,erősebbek lelkileg!Vegyük csak példának az étkezést,a nagyszüleink idejében a szalonna volt az egyik “hódító” étel (Érdekes nem hogy még így is megéltek akár 90 évet is, hogy nem Update menün éltek.), manapság csirkemellből meg karajból főzik még a pörköltet is! Nem mellesleg azért mert nem hallunk valamiről az nem jelenti azt, hogy meg sem történt!

 • Ferenc

  Pécsi Törvényszék épülete ahol az Ítélőtábla is működik

 • Füredi Mária

  Shedevil részére üzenem

  Nem tudom, de miért is kell idiótának nevezni egy másik embert? Bárki kerülhet életében egyszer vagy kár többször is mélységbe, és ilyenkor talán nem is tud józanul gondolkodni, mert valamiért nem lát kiutat a saját helyzetéből. Jó lenne, ha ebben az országban végre változtatnánk a megnyilvánulási stíluson és ilyen szavak nem kerülhetnének nyilvánosságra, mert ez nem tartom helyesnek. Lehet példálózni a régi nehezebb időszakokkal, és lehet, hogy akkor is történtek hasonló esetek, csak nem kapott ekkora média lehetőséget egy-egy eset, és csak a közvetlen környezete szerzett tudomást róla. Szíves figyelmébe ajánlom a magyar nyelv gazdag szókincséből ezt a kettőt: “Bocsánatot kérek.”

 • Shedevil

  Idióták mindig voltak…vagyis bocs…inkább szánnivaló, gyenge lelkületű, teherbírású emberek. Nagyszüleink, dédszüleink sokkal keményebb szitukban (háborúban, erőszakban, emberi mivoltukban megalázottan stb.) és gazdasági helyzetben voltak néha mint ma bármelyikünk és mégsem öngyilkolászták meg magukat! Ezen lehet gondolkozni kicsit…

 • S.Ágnes

  Magyarország jobban teljesít..
  Gratulálok! 🙁