Az LMP mentegeti az erdőégetéssel vádolt baloldali jelöltet, mert a Fidesz-MSZP a hibás

Keresztes László Lóránt

Budapestről érkezett levelében ment neki az LMP a Fidesznek és az MSZP-nek, miközben a baloldali polgármesterjelöltet, Péterffy Attilát mentegeti a zöldpárt. Keresztes László Lóránt LMP-s politikus közleményéből ugyanis az derül ki, hogy hiába szolgálta a multi érdekeit vezérigazgatóként az MSZP-DK jelöltje, mégsem volt döntési helyzetben.

Bár a pécsi zöldmozgalmak egyetértenek abban, hogy a francia kézben lévő multinacionális vállalat profitját szolga módján kiszolgálva, a mecseki fák tömeges eltüzeléséért a Pécsi Hőerőmű első számú vezetője volt a felelős, a „zöldpárt” LMP ezt másképpen látja.

A budapesti keltezésű közleményükben ugyanis azzal mentegetik Péterffyt, hogy bár az a  „baj”, hogy kiszolgálta a multik érdekeit, a „döntést” nem ő hozta meg. Az LMP közleményének sorai közül az olvasható ki, hogy a most városvezetésre készülő, MSZP-DK támogatását élevező „nagyon civil” polgármesterjelölt vezérigazgatóként sem volt döntési helyzetben.

A fák eltüzeléséről valójában a Fidesz tehet, amelyik az LMP szerint „nagykoalícióra” lépett az MSZP-vel.

A fővárosból érkezett és Keresztes László Lóránt által jegyzett közleményben az áll: „Aki tenni akar az erdőpusztítás ellen, és fel akar lépni a környezetromboló projektek ellen, ne juttasson a pécsi közgyűlésbe erdőégetőket, se fideszeseket, se a Mindenki Pécsért listáján rejtőzködő szocialistákat, DK-sokat. Dr. Kóbor József, és az LMP – Magyarország Zöld Pártjának jelöltjei megállítják az erdőpusztítást”.

Sajtóközlemény:

A Fidelitas elnöke kimondta: a Fidesz egy mecseki erdőégető nagykoalíció része

Böröcz László hétfőn felmerészkedett a Tubesre, és ott vallotta be mindezt. A pécsi erdőpusztításról, a „zöld” energiának hazudott barbárságról (nagyerőművi fatüzelésről), és a Pécs érdekeivel ellentétes 2008-as hosszú távú távhőszerződésről ugyanis nem Péterffy Attila döntött. Péterffy valóban egy multinacionális cég embere volt, akinek nem Pécs, hanem a cég profitérdekeit kellett érzelmek nélkül kiszolgálni. Megtette. A baj vele az, hogy erre a mai napig büszke. De a döntést nem ő hozta meg, hiszen nem az ő feladata volt (lett volna) Pécs képviselete.

Ahhoz, hogy ez a környezetpusztító projekt megvalósulhasson, ahhoz, hogy a Mecsek fáit (és hihetetlen mennyiségű ideszállított fát) kazánokban lehessen (a mai napig) eltüzelni, a Fidesz-MSZP nagykoalíció szavazatára volt szükség. A Fidesz helyi prominensei nem csak hozzájárultak e döntésekhez, de végtelenül büszkék is voltak minderre. Sőt, a Böröcz által említett környezetpusztítás most is folyik, és ez ellen semmit nem tett a 2009-ben hatalomra kerülő Fidesz, sem a lopakodó üzemmódba kapcsoló MSZP/DK.

Ha tehát Böröcz szerint mindez környezetpusztításként értékelhető, azzal elismerte, hogy pártja a mecseki Fidesz-MSZP(DK) környezetpusztító / erdőégető nagykoalíció része. Aki tenni akar az erdőpusztítás ellen, és fel akar lépni a környezetromboló projektek ellen, ne juttasson a pécsi közgyűlésbe erdőégetőket, se fideszeseket, se a Mindenki Pécsért listáján rejtőzködő szocialistákat, DK-sokat.

Dr. Kóbor József, és az LMP – Magyarország Zöld Pártjának jelöltjei megállítják az erdőpusztítást.

Budapest, 2019. szeptember 17.

Keresztes László Lóránt
pécsi országgyűlési képviselő, az LMP frakcióvezetője”

Frissítve: Cikkünk megjelenése után Keresztes László Lóránt Facebook-posztban is reagált az általa kiküldött és aláírt és változtatás nélkül közölt sajtóközleményre, miszerint ő nem Budapesten, hanem Pécsen írta a közleményt. Fentebb látható viszont a keltezés: Budapest, 2019. szeptember 17.

Az LMP-s politikus eképpen tartotta fontosnak megvilágítani az esettel kapcsolatos ügy hátterének gyökerét és megnyugtató választ adott a kérdésben:  “Valóban a Bp-i kollégáim továbbították a kérésemre, de azt Pécsen írtam, hiszen most is Pécsen vagyok”.