Az MSZP sem tudja ki az a DK-s “Valamilyen János”

Most, hogy a köztársasági elnök kiírta az országgyűlési választások április 8-i időpontját és nemsokára megkezdődik a kampányidőszak, az MSZP sajtótájékoztatót tartott Pécsett, ahol a már sokadszorra elhangzott kritikákat fogalmazta meg ismét Szakács László országgyűlési frakcióvezető-helyettes. Szóba kerültek a baranyai választókörzetek ellenzéki indulói is.

hirdetés

Szakács szerint Pécs régebben egy vezető pozícióra törő település volt, a közigazgatás, a munka és az oktatás területén is jelentős előrelépések történtek.

– Ezzel szemben ma Európa egykori Kulturális Fővárosa fuldoklik az adósságban, nem tudja megtartani a lakosságát – Pécsről mintegy tizenötezer, Komlóról öt-hétezer lakos költözött el –, nehéz munkahelyhez jutni. Itt sokkal kevesebb bért rendelnek az elvégzett munkához, mint az ország más régióiban – mondta Szakács.

– Munkahelyeket kell létrehozni, vissza kell adni Pécsnek a régi pezsgését!

Elmondta, a déli ipari parkban egyetlen konténerüzem árválkodik, az élményfürdőnek – amiről szerinte népszavazást is tartottak – még csak tervei vannak, a kosárlabda-akadémia az egyetlen, ahol történtek intézkedések.

Egyébként megírtuk, hogy többek között tavaly bővített az ITSH, a Hauni, a BAT, bejelentette érkezését a Magnus Aircraft, a Viessmann. A tavalyi fejlesztésekről itt olvashat.

– Pécs ma adósságcsapdában vergődik, a kormány lélegeztetőgépén lévő városvezetést el kell távolítani – fogalmazott a politikus. – Az állam egyszer már konszolidálta az adósságot, azóta megint felhalmozott a város 7,5-9 milliárd forintos összeget, és még ennek sokszorosa van a városi cégeknél.

A szocialista politikus szerint káosz, adósságcsapda és kilátástalanság jellemzi a várost.

Szakács László szerint Pécset ma a káosz jellemzi

Még csak úgy félig biztosak a jelöltek

Újságírói kérdésre Szakács elmondta, csupán a DK-val zárultak le a tárgyalások a baranyai szavazókörzetekről, velük sikerült konkrétumokra jutni – a szigetvári és a pécsi 1-es választókörzetben a szocialisták, a mohácsi és Pécs 2-es körzetben a Demokratikus Koalíció indíthat jelöltet.

Mint ismert, Szakács László idén nem indulhat jól bevált Pécs 2-es körzetében, helyére a DK-s, kevésbé ismert Nagy Ferencet állították.

A mohácsi körzetben induló képviselőjelölt nevét azonban Kunszt Márta DK-s pécsi önkormányzati képviselőhöz hasonlóan Szakács sem tudta.

– De – tette hozzá a szocialista politikus – a jelöltek úgy vállalták a jelölést, hogy egy esélyesebb induló javára még bármikor visszaléphetnek – legyen az akár az Együtt embere, akár egy civil, mint Mellár Tamás. Hiszen akkor van a legnagyobb esély az Orbán-rezsim leváltására, ha közös jelölteket állítunk – vélekedett.

Több jelentkező is van a körzetekre, de egyelőre csak a DK-val állapodtak meg. Még alakulhatnak a dolgok.

Tóth Bertalan indulására rákérdezvén Szakács leszögezte, soha nem volt az kérdés, soha fel sem merült, hogy mást jelöljenek, más induljon a pécsi 1-es választókerületben. Persze, ha jön egy nála esélyesebb, visszaléphet – jegyezte meg mellé.

hirdetés

Hirdetés