Az ománi szultánnak gyárt a Zsolnay

Hamarosan Oroszországban nyit új boltot a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., miközben már különleges megrendelést is teljesíteniük kell a Közel-Keletre: az omani szultánnak dolgoznak.

hirdetés

Idén vette át a cég vezetését Bachar Najari, a szír származású, magát magyarnak valló üzletember, aki azóta gőzerővel dolgozik a márka hazai és külföldi megerősítésén. A befektető az elmúlt hónapokban új üzleteket nyitott a fővárosban és a Közel-Keleten.

– Budapesten az Astoriánál, valamint az ötcsillagos, exkluzív Marriott Hotelben lett üzletünk, s hamarosan a Váci utcában is lesz boltunk – mondta lapunknak Najari. A befektető szerint így a luxuscikkek iránt fogékony turisták által kedvelt helyszíneken is találkozhatnak idehaza termékeikkel a vásárlók.

A moszkvai Vörös téren is lesz bolt

A zrt. külföldön is terjeszkedik, miután az Arab-félsziget közepén lévő Rijádban indította el boltját, nemsokára a moszkvai Vörös téren is értékesítenek Zsolnay-porcelánokat. Megrendelések terén azonban vegyes a kép, bár biztatóak a tendenciák.

Luxustermékeket exportálna elsősorban

– Az első hónapokban a zrt. belső átszervezése, átalakítása komoly feladatot adott, az arab országokban pedig szinte egész nyáron ünneplik a Ramadánt, így nem igazán dolgoznak, mással nem foglalkoznak, de egyébként is idő kell ahhoz, hogy a márkát megismerjék – mondta a cégvezető. – Ennek ellenére egy 160 darabos, luxusporcelánokból álló készlet már készül a ománi szultán megrendelésére, ez 50 millió forintos bevételt hoz majd.

Egy angliai galériának is dolgoznak, a szigetországba 12 különleges vázát gyártanak le 20 millió forint értékben – tudtuk meg.

A cég 2011-ben 840 millió forint árbevétel mellett 282 millió forint veszteséggel zárt, a 2012. évi árbevétel 602 millió forint volt, a veszteség 270 millió forint körül alakult.

[frame]

Szereti a Zsolnayt

Az ománi szultán, Kábúsz bin Szaíd al-Búszaídi 2007-ben múzeumi tárgyakból rendelt, akkor nagyjából 25 millió forint értékben, 30 gazdagon díszített, aranyozott porcelánt vásárolt a pécsi manufaktúrától. Részben palotája csinosítására, részben ajándékozásra vette meg a tárgyakat.

[/frame]

  • Teki

    De mit tegyünk, ha ez smúzolás működik, míg a szoci módszer csak papíron? Na meg a saját zsebükben…

  • Naná

    Ühüm, igazad van. Sokkal jobb arab diktatúrákkal smúzolni, mint nyugati demokráciákkal…

  • Ühüm

    Mennyivel jobban hangzik mindez, mint az MSZP féle, korábbi off-shore mutyi a Zsolnay körül! A buszokat is elmutyizták, aztán évekig szívtunk emiatt.