Az ÖPE örül a fejlesztéseknek

Az ÖPE három fő témakörben tartott sajtótájékoztatót csütörtök délután. Beszéltek a jelen zajló városi fejlesztésekről, a múzeumok sorsáról, és szóba került a Csontváry képek sorsa is.

hirdetés

Kiderült, az ÖPE képviselői egyöntetűen támogatják az uránvárosi piac fejlesztését, a kelet-nyugat irányú belvárosi közlekedési folyosó kialakításával együtt. Az iskolák energetikai korszerűsítése mellett is teljes mellszélességgel kiállnak. Kővári János hozzátette: anno ő maga is kezdeményezője volt ezeknek a fejlesztéseknek, így örömmel üdvözli a döntéseket.

Külön pozitívum, hogy ezek az intézkedések összhangban vannak a városfejlesztési koncepcióval és egy fenntartható, élhető városhoz segítenek elő.

A képviselők azt is hangsúlyozták, ezúttal egy reális költségvetést látnak a fejlesztések mögött, korábban többször kifogásolták, hogy a számok elnagyoltak voltak.

Kővári János
Kővári János szerint helytálló a költségvetés is

Jó döntése a városvezetésnek az is, hogy  régészeti múzeumot is felújítja, mert az is sürgető volt már. Az ÖPE eddig és ezentúl is arra fog törekedni, hogy a Rákóczi úton található Néprajzi Múzeum elhagyja a jelenlegi épületét és egy szebb helyre költözzön.

– A Csontváry képek ügyében viszont haladéktalanul kellene cselekednie a városvezetésnek, minél előbb és minél hangosabban kell megvédenie a pécsiek közös kulturális kincseit. Ezért fontos szorgalmazni az ügy folyamatos napirenden tartását – mondta Kővári János.