Az őszi szünetben, a napi csúcsidőszakon kívül újítják fel a felüljáró járdáját

Fotó: Google

Hétfőn kezdődik és várhatóan tíz napig tart a Tüzér utcai felüljáró járdájának felújítása. Hogy minél kisebb torlódást okozzon, ezért a munkát az őszi iskolai szünet idején, napközben, a reggeli és a délutáni csúcs közötti időszakban végzik majd a szakemberek – írja az önkormányzat közleménye.

A Tüzér utcai felüljáró járdájának rekonstrukciója során összesen több mint 1000 négyzetméternyi burkolatot újítanak fel. A járda javítási munkáival párhuzamosan, a jövő hét második felétől az útburkolaton lévő nagyobb gyűrődéseket is kijavítják. A több mint 7 millió forintba kerülő beruházást a környék egyéni önkormányzati képviselői, Auth István, Csaba István, Fürj Csaba és Nyőgéri Lajos a saját képviselői keretükből fizetik – áll a kommünikében.

– Hosszú évek óta rendszeresen szóvá tették a pécsiek a kétpúpú felüljáró keleti oldalán húzódó járda rossz állapotát. Valóban indokolt a felújítás, hiszen a burkolat már szinte mindenhol megrepedezett, néhány helyen már-már balesetveszélyes. Nagy öröm, hogy a környék önkormányzati képviselőivel közösen sikerül ezt a régi, évek óta húzódó problémát megoldanunk. A rekonstrukció részeként három gyalogátkelőhelyet is akadálymentesítenek a szakemberek, így ezeket a jövőben már könnyebben használhatják majd a mozgásukban akadályozott, vagy babakocsit toló pécsiek – idézi a közlemény Auth István önkormányzati képviselőt.

A BIOKOM Nkft. által végzett munkálatok – az időjárástól függően – várhatóan tíz napot fognak igénybe venni. Ez idő alatt a felüljáró keleti, Szigeti út felé vezető forgalmi sávját a két irányú forgalom biztosítása mellett szakaszosan lezárják. Mivel a lezárás miatt torlódások alakulhatnak ki, a járművezetőket forgalomirányítók fogják segíteni.

– Annak érdekében, hogy a gépjármű-forgalomban a lehető legkisebb fennakadást okozzuk, a munkát az iskolai őszi szünet idejére, valamint a reggeli forgalmi csúcs utáni és a délutáni forgalmi csúcs előtti időintervallumra, tehát a reggel 08:00 és délután 15:30 közötti időszakra ütemezte társaságunk. Ezúton is kérem a közlekedésben résztvevők türelmét és szíves megértését ezen a szakaszon – mondta Meixner Barna, a BIOKOM NKft. ügyvezetője a közlemény szerint.

A felújítás ideje alatt a társaság javasolja, hogy a gyalogosok lehetőség szerint kerüljék el a felüljárót, hiszen számukra csak korlátozottan lesz biztosított a közlekedés különös körültekintés és óvatosság mellett.

Hirdetés