Az uránvárosi pályaudvaron is lehet majd tölteni az elektromos buszokat

Elektromos töltők kiépítését kezdi meg csütörtökön a Tüke Busz Zrt. az uránvárosi autóbusz-állomáson, amely négy jármű töltéséről fog tudni gondoskodni.

A város tömegközlekedéséért felelős cég közlése szerint kettő BYD és szintén kettő Mercedes eCitaro típusú elektromos autóbusz töltését tudja majd ellátni az uránvárosi buszpályaudvaron az a töltőállomás, amelynek a kiépítését most csütörtökön kezdik el a munkaterület átadásával – ez egyébként egyelőre az utasforgalmat nem fogja befolyásolni.

A Tüke Busz közleményében az áll, hogy eddig csak a társaság Tüskésréti úti telephelyén volt lehetőség arra, hogy az elektromos autóbuszok egy-egy napi menetrendi feladatuk teljesítését követően „tankoljanak”, a járművek akkumulátorait ezen a telephelyen töltik fel éjszakánként. A fejlesztés azt jelenti, hogy az autóbuszokat egy-egy járat teljesítését követően az uránvárosi buszállomáson is lehet majd tölteni.

A töltés ideje alatt az autóbuszok képesek kondicionálni az utasteret, így a járművel a következő járatukra már klimatizálva, vagy a fűtésrendszer aktiválásával tudnak indulni. A négy új elektromos töltő kiépítésével így az utasok többször szállhatnak fel csendes, kényelmes, komfortos és környezetbarát buszokra.

Az uránvárosi töltőberendezésekkel kedvezőbb és gazdaságosabb működési környezet kialakítása valósítható meg: az elektromos buszok így több vonalon, több járaton teljesíthetnek menetrendi feladatokat – áll a Tüke Busz közleményében.

A tervek szerint a töltőállomások kiépítését idén novemberre fejezik be, ekkor érkezik meg Pécsre a korábban beszerzett 8 új Mercedes eCitaro elektromos busz is.

Hirdetés