Az utcán szülhet a nyolc hónapos terhes kismama

Bármelyik pillanatban megszülhet az az asszony, aki egy műanyag sátorban várja második gyermeke megszületését egy kertvárosi bozótosban. Hiába melegszik napközben hajléktalanokkal a nappali melegedőben, este vissza megy a kunyhójába. Ha nem sikerül magoldást találni, az asszony a szülés után csecsemője nélkül kerül vissza az utcára.

hirdetés

Egy védőnő jelzése alapján derült ki, hogy egy várandós kismama Kertváros szélén egy összetákolt viskóban várja második gyermekét – a nő bármikor szülhet.

A védőnő a kertvárosi Mosolymanó Egyesületnek jelezte a súlyos problémát, akik megpróbálnak mindent megtenni, hogy az asszony normális körülmények közé kerüljön.

– A legnagyobb gond, hogy nem pécsi a lakcíme, ezért egyelőre nem megoldható az itteni ellátása. A családok átmeneti otthonában nincs hely, ezért egyelőre az utcán vár sorsára – mondta lapunknak Vörösné Deák Andrea, a Mosolymanó Egyesület vezetője.

A terhes kismamát a Támasz alapítvány is felkarolta, kismama a nappali melegedőben hajléktalanok között tölti a napját, majd visszamegy az utcára. Az asszony 4 éves gyerekét nevelőszülőkhöz helyezték el, ez a sors vár a születendő babára is, ha nem kerül be egy anyaotthonba a nő. Az asszony egyébként élettársával és anyósával osztozott a kunyhón, de „családja” elköltözött, őt meg itt hagyták egyedül Megmentéséért a Támasz Alapítvány, a Mosolymanó Egyesület is összefogott.