A pécsi főtéren az elmúlt időszakban egymás után nyíltak meg a cukrászdák, vendéglátóegységek, a keleti oldal már be is telt, most pedig a nyugati oldal két utolsó egysége, a megyeháza alsó szintje is bérlőre lelt.

Az elmúlt időszakban sokszor foglalkoztunk a belvárosban nyíló üzletekkel – erre az egyik legjobb példa a Széchenyi tér. A turisták és persze a helyiek egyre több cukrászdából, vendéglátóegységből válogathatnak, olyannyira, hogy a tér keleti oldala teljesen betelt, nincs már szabad hely.

Sokáig állt üresen, de nemrég bérlőre lelt

Azzal szemben, a nyugati oldalon egyetlen épület kínálkozna, a megyeháza alsó szintje, itt azonban már hosszabb ideje üresen árválkodik mindkettő, korábban szórakozóhelyként, illetve kávézóként működő ingatlan. De már nem sokáig csúfítják üresen a pécsi főteret.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ugyanis tavaly év végén mindkét helyiség bérleti jogára pályázatot hirdetett, amelyre az idei év elejéig lehetett jelentkezni. Mint megtudtuk, a pályázatra összesen négy ajánlat érkezett, így mindkét (a 285 és a 139 négyzetméteres) üzlet bérlőre talált. Az egyiket egy magánszemélynek, a másikat az Otima Maxima Kft.-nek adták ki az MNV tájékoztatása szerint. Ez a cég egyébként az országban több helyen (például Budapesten, Győrben, Debrecenben) prémium optikai szalonokat működtet, így valószínűleg Pécsett is ilyen üzlet nyílik.

Többen is érdeklődtek az üzletek iránt, nem is maradnak üresen

Ha pedig a belváros más pontjain sétálunk, itt is, ott is munkálatokat vehetünk észre, a Király utcában például több étterem, üzlet átalakítása folyik. Ezek közül a legnagyobb talán a Pécsi Nemzeti Színházzal átellenben található egykori sóház épülete, amely egy időben kaszinóként is üzemelt. Az épületben már tavaly kezdődtek bontási munkák, most egy ideje építenek. Lapunk már tavaly megkereste az üzemeltetőt, de csak annyit árult el, a pécsieknek nagy meglepetést tartogatnak a nyitáskor.

Ugyanakkor a Nádor szálló felújításáról semmilyen reménykeltő hír nincsen.