Babitsos diák az új magyar tehetség

Bánki Benjámin, a Babits-gimi  9. osztályos tanulója szerezte meg a tehetségeket segítő szervezetek által indított „Felfedezettjeink 2015” pályázat közönségdíját.

hirdetés

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a magyarországi és országhatáron túl működő több, mint 1000 Tehetségpontban évek óta meghirdeti a „Felfedezettjeink” pályázatot.

benjáminprofil

Az idei felhívás újdonsága volt, hogy a 14 évesnél idősebb pályázóknak saját Prezi-bemutatkozást is be kellett nyújtaniuk az életpályájuk eddigi eredményeiről. A multimédia, a pezentációs technika és az internet kínálta komplex megnyilvánulási lehetőségeket tartalmazó alkotások nyílt versenyen vettek részt.

A seregszemlére beérkezett 128 Prezi közül két életkori kategóriában (14-18 évesek, illetve 18-25 évesek) szakmai zsűri választotta ki a 10-10 legjobbat, innentől kezdve a döntés a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által működtetett tehetseg.hu honlap látogatóinak a kezében volt, azonban mindenki csak egy voksot adhatott kedvencére.

A kétlépcsős kiválasztási rendszerben a végső győzelmet Bánki Benjámin, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának 9. osztályos tanulója magabiztosan szerezte meg úgy, hogy mindkét kategóriát figyelembe véve is ő kapta a legtöbb szavazatot, többet mint a saját csoportjában a két másik dobogós: a Virtuózok komolyzenei verseny döntős hárfása, Tóth Betti és a homok grafikákat is készítő erdélyi művész, Darvay Botond együttvéve.

A reál tantárgyak után az irodalom iránt is elkötelezett Bánki Benjámin fiatal kora ellenére versmondó versenyek állandó szereplőjeként számos helyi és országos eredménnyel büszkélkedhet, a közelmúltban nyerte el a Magvető Kiadó versíró pályázatát, továbbá az egyre népszerűbb Slam Poetry műfajban közkedvelt előadásaival folyamatosan szélesíti rajongótáborát, akik ezúttal sem hagyták cserben. Benjámint kiemelkedő tanulmányi eredményéért a tavalyi évben Páva Zsolt, Pécs Város Polgármestere kitüntetésben részesítette.

A „Felfedezettjeink 2015” pályázat ifjú közönségdíjasa nyereményét, egy értékes tabletet május 18-án, a mai napon a budapesti Design Terminálban rendezendő Határtalan tehetségek című kiállítás megnyitóján veheti át.

A Virtuózok zenei verseny kategória győztese, Boros Misi mellett több pécsi fiatal bontogatja szárnyát és ér el komoly sikereket, bizonyítva ezzel, hogy Pécs a kultúra mellett a tehetségek városa is. A diákokban rejlő talentumok kibontakoztatásához az oktatási rendszer szereplőinek rendkívül nagy felelőssége van, ezt az elöljárók is így gondolják.

Bánki Benjáminról további információ ITT.