Bajban a baloldal: iPhone-nal vásárolnának követőket az erdőirtással vádolt Péterffynek

Egy iPhone telefont kínál nyereményként egy pécsi influencer, ha valaki követi a baloldali polgármesterjelölt közösségi oldalát. Megkérdeztük, nem tartja-e visszásnak, hogy noha az amazonasi őserdőkért aggódik, kiáll egy olyan jelölt mellett, aki a civilek szerint 3 millió tonna mecseki fa kivágásáért felelős.

Bogos Csaba pécsi Youtube-influencer közösségi oldalán jelent meg az a bejegyzés, hogy aki beköveti az MSZP és a Gyurcsány-párt által támogatott polgármesterjelöltet, Péterffy Attilát, az egy értékes telefont kaphat. Vagyis alighanem ilyen pénzes módszerrel akarnak – ha nem is szavazatokat – követőket szerezni.

Az aktivista egyébként a közösségi felületén az amazonasi esőerdők pusztulásáról is tett fel posztot, aggódva a bolygónkért.

Megkérdeztük, nem tartja-e visszásnak, hogy az erdőirtások kapcsán globális kérdések miatt aggódik, de a mecseki erdők pusztítása – amely civil szervezetek állítása szerint Péterffy Attila baloldali polgármesterjelölt erőműbeli tevékenységéhez kapcsolódik – nem izgatja.

Ugyancsak megkérdeztük, fiatalként nem érzi-e problémásnak, hogy egy olyan párt, jelesül a Demokratikus Koalíció által támogatott jelölt mellett kampányol, akinek elnöke, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt fiatalembereket vertek meg bejelentett tüntetésen, sőt volt, akinek gumilövedékkel lőtték ki a szemét.

A DK-s, MSZP-s jelöltet támogató „influencer” kizárólag írásban válaszolt, ugyanakkor megtiltotta, hogy a szövegét a kérdéseinkre adott válaszok alapján közöljük, hanem helyette feltételeket szabott és azt, hogy csak teljes terjedelemben tehetjük ezt meg.

hirdetés