Még gyűjteni kell a baloldalnak Pécsen

Hivatalosan még egyetlen jelöltje sincs a baloldalnak Pécsett. Bár – vélhetően erődemonstráció miatt, ma délután leadott a párt támogatói ajánlásokat a Választási Bizottságnak, de a 19-ből két pécsi körzetben egyetlen ívet sem tudtak felmutatni. 

hirdetés

Két hete kaptuk az információt a baloldal kampánystábjából, hogy baj van, Kovács Ágnes bejelentése ellenére nem jött össze még a jelöltállításhoz szükséges számú aláírás. Bár ezt azóta folyamatosan cáfolja a párt, tegnap estig egyetlen ajánlóívet sem adtak le a Választási Bizottságnak. Tegnapi cikkünkben megírtuk, ez azért lehet, mert informátoraink szerint komoly vita övezi a baloldali pártokon belül Kovács Ágnes személyét, és az aktivisták sem igen dolgoznak neki túl nagy lelkesedéssel.

Ma délután végül – vélhetően erődemonstráció miatt – ugyan vittek be támogatói aláírásokat a Bizottságnak, de a Választás.hu adatai szerint a 19 pécsi választókörből csak 17-ben sikerült támogatókat szerezni, igaz egyelőre vizsgálják az ívek hitelességét is (ezért szerepel a jelöltek neve után a “döntésre vár” felirat.)

jeloltek

 

A hivatalos adatok szerint sem az 1-esben, sem pedig a 4-es körzetben nincs egyelőre jelöltje a baloldalnak – bár ez a következő napokban változhat, hiszen messze még a leadási határidő. Ez azért is meglepő, mert ezek Pécs keleti városrészei, ahol hagyományosan erős volt eddig a baloldal.

[note note_color=”#66b6ff”]Az 1-es körzetben egyébként 55 darab, a 4-esben pedig 73 darab hiteles aláírásra van szükség a jelöltállításhoz.[/note]
Egyelőre még gyűjteniük kell!
Egyelőre még gyűjteniük kell!

UPDATE (csütörtök, 16:30)

Úgy tűnik, csütörtök napközben már sikerült leadni az 55, valamint 73 darab aláírást a baloldali jelölteknek az 1-es és a 4-es körzetben, legalábbis a Választás.hu adatai szerint. A helyzet továbbra is az, hogy a Választási Bizottság vizsgálja a támogatói aláírások hitelességét – az összes körzet esetében, az egyes jelöltek nevei mellett ugyanis még mindig a “döntésre vár” felirat olvasható!