Lerúgták a főtéri húsvéti tojást?

Tojás2

hirdetés

Nem tudni, mitől, de hétfőn munkakezdésre nem a megszokott helyén állt az a hatalmas tojás, amelyet a város horvátországi művészektől kapott a húsvéti ünnepekre. Nem zárható ki, hogy a vihar borította fel, vagy egyszerűen valakik felrúgták, és később járókelők állították be a virágágyába, de bizonyos: hétfőn reggel nem a talapzatán állt.

Tojás3

Mint azt a városháza portáján lapunknak elmondták, a hétfőn reggel a hivatal karbantartója állította vissza eredeti helyére a kétméteres festett tojást.

Tojás4

Az alkotás kisebb sérülésekkel megúszta, így csak néhány karcolásnyom maradt az alsó részén.

Hétfőn tíz óra után már ismét a helyén állt, fotózkodtak vele a turisták
Hétfőn tíz óra után már ismét a helyén állt, fotózkodtak vele a turisták

Bár nem lehet tudni, hogy a hétvégi viharos időjárás, vagy a vandálok miatt borult fel a tojás, nem ez lenne az első eset, hogy Pécsen megrongálnak egy köztéri alkotást; számtalan esetben zúzták már össze a városban felállított szobrokat, vagy éppen lopták el őket. A húsvéti tojástól alig néhány lépésre lévő Weöres Sándor-szoborra különösen rájár a rúd, hiszen miután a Böszörményi István szobrász az avatáson leszórta liszttel, ismeretlenek elhajlították az alkotáshoz tartozó asztalkán lévő bronzból készült poharat.