Baranya kimaradt a Lavina akcióból

Baranyában senkit sem lőttek le, senkit sem kapcsoltak le, holott gigaméretű akciót hirdettek meg a zsaruk az országban. A traffipax-erdő elmaradt nálunk, azt viszont megtudtuk a rendőröktől, hogy a “balesetveszélyes helyek azok, ahol sok baleset történik”.  

hirdetés

Ninjaaa!

Néhány hete jelentették be: a rendőrség egész pályás letámadást indít és minden bevethető szerkezetet hadrendbe állít annak érdekében, hogy elkapják a gyorshajtókat. Közölték, “láncmérés” lesz, azaz egy-egy szakaszon több traffipax is lesz egymás után. Abban bíztak, így fennakadnak azok is, akik egy-egy mérőt elhagyva, nyugodtan a gázra lépnek újból. Az egymás után elhelyezett sebességmérőkről el is nevezték az akciót lavinának!

Az Országos Rendőr-főkapitányság közölte: az akciót már felfüggesztették, az eredményeket most értékelik. Az biztos, hogy 1293 autóst “lőttek le”, közel 500-at állítottak meg, és több mint 10 millió forint bírságot szabtak ki.

TAXI 4

Kíváncsiak voltunk a pécsi, baranyai adatokra is. Molnár Katalin, a megyei főkapitányság szóvivője viszont azt mondta, ők nem vettek részt a Lavina akcióban, ezért eredményekről sem tud beszámolni. Megkérdeztük azt is, hogy a megyében egyébként melyek a leginkább balesetveszélyes utak, ahol nem árt vigyázni és hogy azokon terveznek-e mérni a közeljövőben. A rendőrség válaszát szó szerint idézzük: “balesetveszélyes helyeknek azokat a helyeket tartjuk, ahol a baleseti statisztikai kimutatások alapján sok baleset történik”.

A választ követően futottunk még egy kört az ORFK-nál, ahol közölték, Baranyában az M6-os és az M60-as autópályát, valamint a 6-os utat jelölték ki ellenőrzésre.

  • Autós

    Sokat utaztam 6-os úton az utóbbi időkben. Kérdeztem is ismerőseimet, hogy mi van ezzel a lavina akcióval, mert nem igazán látok traffipax hegyeket, és a szokásos luxus autók is ugyanúgy suhannak el mellettem a megengedett sebességnél jelentősen gyorsabban. Most már mindent értek.

  • Lükbeszon

    Ninjaaaaaaaa! Akció indúúúl.