Bárdi László: Jogunk van dönteni saját magunkról

Nemmel szavaz az október 2-i népszavazáson Bárdi László kutató is, aki szerint az ellenzék ellenkampánya elég rövidlátó politikáról tanúskodik…

hirdetés

A neves pécsi Kína-kutató szerint a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvóta elutasítását célzó referendum tétje – amint arról már sokszor szó esett -, hogy most nem párt-, hanem nemzeti, mindenkit érintő kérdésről van szó.

Bár az ellenzék igyekszik rávenni arra a lakosságot, hogy ne menjenek el szavazni, vagy ha igen, IGEN-nel szavazzanak, ez a professzor szerint elég rossz taktika.

– Ez elég rövidlátó politika, azt mondhatnám erre, hogy olyan nagy a történelmi távlatuk, mint az orruk hegye… – summázta röviden.

A sinológus nem látja értelmét a baloldal által előszeretettel hangoztatott ama vélekedésnek, amely szerint ez a szavazás az Európai Unióból való kilépés első lépcsője lehet.

– Nem hinném, hogy az lenne. Minden államnak joga van a belső ügyeiről saját magának döntenie. Remélem, hogy a szavazók többsége is ilyképpen gondolkodik. Teljesen egyértelmű, a cél az, hogy minél többen menjenek el szavazni, hiszen ez Brüsszelben majd nagyon fontos érv lesz. Nyilvánvaló, hogy a kérdésre a NEM válasz az egyetlen megoldás, s remélem, hogy így történik majd.