Bárki megtekintheti az önkormányzat teljes pénzügyi átvilágítási anyagát

Ruzsa Csaba alpolgármester és dr. Schmuck Roland bizottsági elnök a napokban jelentette be, hogy elkészült az a független szakértők által készített anyag, amely Pécs anyagi helyzetét vizsgálta a 2019. októberi választás, azaz az átadás-átvétel időpontjában. A városvezetés most megküldte az átvilágítás anyagát, melyet bárki megtekinthet.

hirdetés
Uránia Mozi

A napokban mi is megírtuk: a tavalyi önkormányzati választás utáni átadás-átvételt követően nyilatkozatháború bontakozott ki a két politikai oldal között a város pénzügyi helyzetét illetően. A Fidesz szerint plusszosan adták át a kasszát, az új városvezetés viszont jelentős mínuszról beszélt.

Most nyilvánosságra hozták azt a 80 oldalas könyvvizsgálói jelentést, ami részletesen bemutatja, milyen helyzetben volt az önkormányzat, valamint annak cégei és intézményei tavaly október 31-én.

A cél az volt, hogy érthetővé tegyék a folyamatokat, ennek érdekében a városvezetés megküldte az átvilágítás teljes anyagát, melyet bárki megtekinthet IDE KATTINTVA.


Schmuck Rolanddal, az önkormányzat Költségvetési és Gazdasági Bizottságának elnökével készült interjúnk pedig ide kattintva olvasható, melyben a közgazdász-képviselő egy hétköznapi példán keresztül magyarázta el, mi volt a probléma a pécsi önkormányzat gazdálkodásával.