Befejeződtek a munkák, újra gyerekzsivajtól hangos a meszesi ovi

A picik augusztus 30-tól vehették újra birtokba a megújult intézményt.

A város még 2017 júliusában nyújtott be pályázatot a Keleti Városrészi Óvoda Pákolitz István Utcai Tagóvoda energetikai felújítására. A projekt még az év októberében támogató döntésben részesült, a munkák pedig idén március elején kezdődtek meg.

A bruttó közel 62 millió (egészen pontosan: 61.982.037) forint értékű beruházás során a teljes épület energetikai korszerűsítése megvalósult – írja a pécsi önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Ezek újultak meg a Pákolitz utcai oviban:

  • Megtörtént az épülethatároló falszerkezetek hőszigetelése, a fűtés, és a használati melegvíz-ellátás korszerűsítése.
  • A külső oldali nyílászárókat új, műanyag ablakokra cserélték. A keleti oldalon az összes nyílászárónál redőnytokokat helyeztek el.

Ezzel a lehető legtöbb energiát takaríthatják meg a megújult épületben.

  • Mivel az épület földszintes és részben alápincézett, magastetős kialakítású, a felújítás során az óvodaépület külső oldala, a padlásfödém, az alulról hűlő pincefödém is korszerű hőszigetelést kapott.
  • A tetőfelületre új napelemeket telepítettek, ennek köszönhetően tovább csökken az épület fenntartási költsége.
  • Az ingatlan körüli járdát felbontották, mivel az épület lábazati részére zártcellás hőszigetelő lemezeket helyeztek el. A felbontott járda helyére kiselemes térburkolatot építettek.
  • Az óvoda új gázkazánt is kapott, emellett az elavult, korszerűtlen radiátorok helyére új, termosztatikus fejekkel ellátott, korszerű radiátorok kerültek.
  • Az akadálymentesítést is megoldották: új, akadálymentes vizesblokk épült, illetve annak víz- és szennyvízcsatlakozását is kialakították.
  • Mindezek mellett a Pákolitz István útról egy akadálymentes utat építettek egy darab új, akadálymentes parkolóval.

Az épület könnyebb megközelítése érdekében egy rámpát is kiépítettek.

A pécsi önkormányzat bízik benne, hogy a felújított óvoda mind a gyermekek és családjuk, mind az óvodapedagógusok igényeit kielégítik