Beindítják megint a fiatal vállalkozókat!

Immár a harmadik alkalommal pályázhatunk pécsiként az Önindító program keretein belül vállalkozásunk anyagi és szellemi támogatására. Idén sem érdemes kihagyni a lehetőséget, az első két kör pályázói ugyanis jelenleg is sikeres vállalkozást vezetnek városunkban. 

hirdetés

A 2010-es EKF-évben született meg az első Önindító Program ötlete, ami 2013 tavaszán el is indult, s segítségével 17 pécsi fiatal tudott elstartolni, akiknek a vállalkozásai ma is működnek. A következő évben, 2014-ben pedig már 18 fiatal kapott lehetőséget, 2015-ben pedig újabb 20-an pályázhatnak majd.

Önindító 1

Az „Önindító 2015″ programban a kreatív ipar mellett kiemelt figyelmet élvez a turizmus, így olyan fiatalok is jelentkezhetnek, akik a turizmus valamely területén, vagy annak kiszolgáló ágazataiban szeretnék megalapozni vállalkozásukat. Ilyen például a média, zene, előadóművészet, tudomány és innováció, de a forma- és divattervezés is. Ahogy a korábbi Önindítók során, a vállalkozóvá válást idén is elméleti és gyakorlati képzéssel támogatja a Kreatív Ipari Klaszter, amely elengedhetetlen tudással gazdagítja a nyertes pályázókat, és betekintést enged a cégvezetés legmélyebb bugyraiba is.

A program teljes időtartama alatt, úgy, ahogy az elmúlt években is, keresetpótló juttatásban, vállalkozóvá válási támogatásban és tőkejuttatásban, valamint szükség esetén utazási költség támogatásában is részesülnek a résztvevők, megkönnyítve ezzel az első, legnehezebb időszakot.

A jelentkezési határidő 2015.10.09., a jelentkezési lapot pedig a Kreatív Ipari Klaszter honlapján találjuk.

önindító4

Kik a korábbi Önindítósok?

A fiatal vállalkozók között van például L. Molnár Edit és Steiner Lídia, akik amerikai díjat is kaptak mesekönyveikért; Szolga Hajnal, a Licorice nevű, újrahasznosított design termékeket készítő vállalkozás vezetője; Tanó Móni, aki country stílusú textilekből készít táskákat és kiegészítőket saját tervei alapján; Gajcsi Blanka, aki egyedi ezüst ékszereket tervez – de ők csak néhány a rengeteg név közül. Az Önindítósokról írtunk még ITT, és ITT.