A belvárosi rablás után meghalt a nő

 A görcsönyi férfi – elmondása szerint – elkeseredésében rabolt ki egy idős asszonyt a pécsi János utcában tavaly februárban. Az asszony később belehalt sérüléseibe. 

hirdetés

A 83 éves asszonyt a nyílt utcán kirabolta, majd magára hagyta a 41 éves görcsönyi férfi, T. Zoltán  – derült ki az ügy egy korábbi bírósági tárgyalásán. A férfi a pécsi János utcában tavaly februárban támadta meg a nagymamát, kitépte kezéből a táskáját, az asszony elesett és beverte a fejét. A nő egy hónapig kómában feküdt a kórházban mielőtt meghalt. A férfi a Pécsi Törvényszéken korábbi tárgyalásán tagadta, hogy leütötte volna az asszonyt, csak a rablás tényét ismerte el.

– Lézengtem a Király utcában, a vendéglátóhelyek kirakatait néztem, hátha keresnek pincért, de semmit sem találtam. Nagyon el voltam keseredve, mert nem találtam olyan munkát, amire büszke lehetek. Mindössze 300 forint volt a zsebemben. Akkor láttam meg az éjjel-nappaliból kicsoszogó asszonyt, követtem a János utcába, majd a háza előtt rávetettem magam, és kitéptem kezéből a táskáját – mondta a bíróság előtt a férfi, aki csak később tudta meg, hogy az asszony meghalt.

biztonsagi kamera (1)

A Pécsi Törvényszék a legutóbbi tárgyaláson  T. Zoltánt halált okozó testi sértésben találta bűnöcsnek. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

A vádirat szerint az idős asszony táskájában 27 ezer forintot talált, cigire és élelmiszerre költötte. A férfi sokáig tagadta, hogy hogy köze lenne a rabláshoz, annak ellenére, hogy tudomásunk szerint testvére és anyukája is felismerte a rendőrség által kiadott térfigyelő kamera felvételén. T. Zoltán prostituáltként jutott némi pénzhez, újsághirdetésben nőknek árulta magát, akik általában egy estére bérelték ki – derült ki egy korábbi tárgyaláson.