A Belward Pincészet olaszrizlingje Pécs Bora

Szombaton tartották a Széchenyi téren található Pécsi Galériában az idei Pécs Bora választást. Hét pincészet húsz finomabbnál finomabb bora közül választhatták ki a pécsiek a számukra legízletesebb nedűt. 2015-ben a Belward Pincészet által készített Pécsi Olaszrizling 2013 bor lett az abszolút győztes.

hirdetés

Több Baranya megyei pincészet is jelentkezett az egyre nagyobb hagyományokkal rendelkező, immár tizenkilencedik alkalommal megtartott Pécs Bora választáson. A korábbi évekkel ellentétben ezúttal a pécsiek is voksolhattak az általuk legjobbnak ítélt borra – több száz városlakó nem is tudott ellenállni a csábításnak.

cikkbe2

Az egész szombat délután zajló mustrán több termelő is több portékával vett részt. A hétfős zsűrinek – tagjai között Háber Tamással, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tiszteletbeli elnökével, Páva Zsolt polgármester és Rátgéber László kosárlabda mesteredzővel – nem volt könnyű dolga.

Előbb az idén immár második alkalommal megrendezendő Europa Cantat győztes borát hirdették ki, amelyet a fehérborok között a mohácsi Planina Borház Cirfandli 2014 bora, a vörösborok közül pedig a szintén mohácsi Eberhardt Pincészet 2011-es évjáratú Merlot bora.

A Pécs Bora négy kategóriában meghirdetett versenyén a fehérborok között a Belward Pincészer 2013-as Pécsi Olaszrizlingje lett a nyertes, a rozéborok között a Planina Borház Siller 2014-e győzedelmeskedett, a vörösboroknál a Hárs Pincészet Merlot-ja volt a legnépszerűbb, míg a desszertborok kategóriájában a Hárs Pincészet 2013-as Cirfandlija lett az első helyezett.

cikkbe1

Az abszolút győztes s így Pécs bora az idei esztendőben a Belward Pincészet pécsi olaszrizlingje lett. A díjakat Páva Zsolt polgármester és Szabó Szabolcs karnagy, a zsűri tagjai adták át.