Benyújtotta az ÖPE a népszavazási kérelmet

Megtette az első lépést az ÖPE: Kővári János, az egyesület elnöke a sajtó munkatársainak jelenlétében nyújtotta be népszavazási kezdeményezését a jegyzőnek a Magyar Urán Resources Kft. tervezett uránbányája ellen.

Kővári János legutóbb két héttel ezelőtt Mecsekszentkúton tartott sajtótájékoztatót az uránbányával kapcsolatban, akkor elmondta, ha a cég nem áll el a benyújtott engedélykéréstől, az ÖPE népszavazást fog kezdeményezni.

Hétfő délután meg is tette Kővári János az első lépéseket: a városházán átnyújtotta a kellő dokumentációt Lovász István jegyzőnek.

– A pécsi építési szabályzat módosításáról kell döntenie majd a pécsieknek, így lehet jogszerűen megakadályozni az uránbánya építését. Ugyanis egy módosítással megtiltható, hogy Pécs közigazgatási területén belül egy uránbánya nyitásával kapcsolatos bármiféle kitelepülés megjelenhessen – mondta Kővári.

Kővári: Megtesszük az első lépéseket

– Itt az idő, hogy Pécs Európa zöld fővárosa legyen – tette hozzá.

Lovász István jegyző a papírok átvétele után elmondta, intézkedni fog a választási bizottság összehívása felől, akiknek öt napjuk van a formai ellenőrzésre, azután pedig harminc a kérdés érdemi megvizsgálására.

Hirdetés