Bepalizták a szerelmes nyugdíjast

Őss Róbert Tamás 49 éves pécsi rokkantnyugdíjas. Epilepsziás, kezén és lábán fejlődési rendellenességekkel született. Magányos volt, ezért úgy gondolta, társkeresőn próbál szerencsét, hátha ott megtalálja a szerelmet. Nem jött össze! Sőt, bukott kétmilliót.

hirdetés

– Betegségem miatt állandó felügyeletre szorulok, reméltem, hogy találok egy olyan társat, aki megértő, és akivel boldogok lehetünk – meséli a beteg férfi, aki hirdetésében nem kendőzte el a valóságot sem.

Róbertnek nem kellett sokáig várnia, hamarosan ráköszöntött a szerencse, egy igen csinos, huszonéves nő személyében.

– Azt mondta, Viktóriának hívják, és már az első találkozásunkkor éreztem, hogy ebből komolyabb kapcsolat lehet, mert nagyon kedves volt – idézi fel az emlékeket a férfi. – Fel is ajánlotta, hogy utazzunk el együtt Zalakarosra, és töltsünk kettesben néhány napot, hogy jobban megismerjük egymást.

Óvatosan a társkeresőkkel…

Róbert boldog volt. Még az sem szegte kedvét, amikor „kedvese” arra kérte, ne Zalakarosra, hanem Zalaegerszegre menjenek, ráadásul jelezte, vinné magával az anyját is, hogy meglátogassák banki ügyintéző rokonukat, „Palit”.

– Nem akartam konfliktust már a kapcsolat elején, ezért nem mondtam nemet. Akkor jött elő egy közös befektetés ötletével – magyarázza az átvert szerelmes.

Viktória rábeszélte az úton újdonsült kedvesét, hogy nyissanak közösen egy hitelirodát, amelyhez a szükséges egymilliót Róbertnek kell betennie a „közösbe”. A férfi fel is vette a pénzt – hitelre, a nő rokonánál. Az sem tűnt fel neki, hogy a szokásos több napos ügyintézés helyett 24 órát sem kellett várnia a pénzre, és az a számláján landolt. Majd a nő zsebében. Pécsre visszaérve ugyanis azonnal indultak irodát nézni.

– Ki is néztük a megfelelőt. Viktória azt kérte, adjak még egymilliót, mert laptopot és autót is kell vennünk – mondja Róbert. – Én pedig adtam, de ehhez megint csak hitelt kellett fölvennem, mert ennyi készpénzem nem volt.

A boldog férfi ezután mit sem sejtve tervezte az esküvőt, de akkoriban a nőt már csak igen ritkán látta, hiszen az sokat volt Budapesten „mukaügyben”. Róbertet ez nem igazán, családját azonban annál inkább zavarta.

Nem sikerült megfognia a nőt!

– Akkor szakadt el a cérna, amikor a nő újra pénzt akart, és azt, hogy Robi utazzon fel, és vigye el neki a 200 ezret. „Ekkor kénytelen voltam leszedni a vonatról az unokaöcsémet, és elvinni a rendőrségre, mert már nagyon gyanús volt ez az egész” – meséli Hegedűs Ildikó, Róbert unokatestvére.

A rendőrségen végül kiderült, a nőt többször is elítélték kisebb-nagyob bűncselekményekért, nem Viktóriának, hanem Natasának hívják, és nem szerelmes Róbertbe, hanem prostituált. A férfi akkor feljelentést tett.

– Ennek már 11 hónapja, a zsaruk azonban nem foglalkoznak az üggyel – állítja a férfi.

Megkerestük a Pécsi Rendőrkapitányságot is, ahol megerősítették, hogy csalás miatt indítottak nyomozást, de hónapokkal ezelőtt lezárták az ügyet. Nem történt ugyanis bűncselekmény, mivel a férfi önszántából cselekedett és vett fel különböző hiteleket, erre senki nem kényszerítette.

Mi is kerestük Viktória/Natasát, de a megadott számhoz már nem tartozik előfizető.