Bér- és kafetéria-emelés a Tüke Busznál

A sofőr folyamatosan látja majd egy kijelzőn, hogy tartja-e a menetrendet

Hosszas tárgyalások után megegyezett a Tüke Busz vezetése és a szakszervezet. Eszerint a cég dolgozói januárig visszamenőleg kapnak béremelést, jövőre pedig jelentősen megemelik a kafetéria-keretüket is.

hirdetés

Hosszas, súrlódásoktól sem mentes egyeztetés után pénteken végül megegyezett a Tüke Busz vezetése és a szakszervezet. A cég vezetése beleegyezett a béremelésbe, illetve jövőre jelentősen emelkedik majd a dolgozók kafetéria-kerete is.

– Januárig visszamenőleg 4 százalékos fizetésemelést kapnak a dolgozók, januártól pedig 200-ról 250 ezerre nő az egyéni kafetéria-keretük évente – tudtuk meg Árki Sándortól.

Visszamenőleg is kapnak emelést…

A Tüke Busz vezetője elmondta azt is: azok a dolgozók viszont, akiknek a bruttó bére meghaladja a havi 300 ezer forintot, kimaradnak a bérkompenzálásból.

A cégvezető szerint a mostani béremelés éves szinten körülbelül 60 millió forint pluszköltséget jelent a Tüke Busznak.

– Úgy gondolom, komoly siker, hogy megszületett a megegyezés, ráadásul úgy tudunk bért emelni, hogy eközben folytatni tudjuk a közösségi közlekedés fejlesztését is – magyarázza Árki.

Hangsúlyozta: hosszas jogi csatározások, átgondolt gazdálkodás és sok spórolás után mára ott tartanak, hogy végre lehetőség van a közösségi közlekedés modernizálására is. Ezért az önkormányzattal közösen továbbra is az a legfontosabb cél, hogy folytassák a buszcsere-programot, vagyis hogy a lehető legrövidebb időn belül új buszokra cseréljék a régieket.