Bérlemények: erkölcsi bizonyítvánnyal előny

Elfogadta a Jobbik javaslatát a népjóléti bizottság, az önkormányzati bérlemények odaítélésekor előnyt élveznek az erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezők – közölte Fogarasi Gábor, a Jobbik pécsi önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

hirdetés

A pécsi bérlakások odaítéléséről zárt ülésen dönt időről időre a pécsi Népjóléti és Sport Bizottság, amelynek három fideszes tagja mellett egy MSZP-s és egy jobbikos képviselő is, Fogarasi Gábor.

– Az elmúlt években szorgalmaztuk, hogy az önkormányzati lakások odaítélésekor előnyt élvezzenek azok, akik erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkeznek – mondta Fogarasi Gábor. – Ezt a legutóbbi ülésen egyhangúlag fogadta el a testület, így immár ez is fontos szempontja a bérlemények kiadásának.

A politikus szerint az erkölcsi bizonyítvány nem kerül pénzbe, az ügyfélkapun keresztül, interneten is igényelhető, így nem jelent pluszterhet a leendő bérlőknek. Ugyanakkor a módosítással az volt a cél, hogy csökkentsék a renitens lakók számát.

– Személyesen is megtapasztaltam a bizottság tagjaként, hogy egy önkormányzati bérlakásban élő problémás család milyen komoly gondokat tud okozni egy társasházban, közösségben és sokszor kiderül, hogy büntettet előéletű emberekről van szó – mondta.

Hozzátette: amennyiben erkölcsi bizonyítvánnyal nem rendelkező lakók kapják meg mégis az adott bérleményt a jövőben, akkor a döntést meghozó politikusok, bizottsági tagok nevét minden esetben nyilvánosságra hozza.