Beszámoltatja a város a rendőrséget

Kedden tartotta Páva Zsolt polgármester szokásos év eleji egyeztetését a városi rendőrkapitánnyal és a megyei főkapitánnyal. A városi közbiztonság kérdéseit feszegették, s felkérte őket, hogy idén április-május helyett már február elejére készítsék el éves beszámolójukat.

hirdetés

– Ahogy minden év, 2014 is azzal indult, hogy áttekintettük a pécsi közbiztonság helyzetét, az előttünk álló feladatokat. Most azért álltam a sajtó elé, mert a híradások szerint a közbiztonság egyre égetőbb gond a városban – kezdte Páva Zsolt a polgármesteri iroda előtt rendezett sajtótájékoztatót, miután a városi kapitánnyal, Korontos Zoltánnal és a megyei rendőr-főkapitánnyal, Dakos Józseffel folytatott megbeszélést.

A tavalyi munkával kapcsolatban elmondta: elindult a pécsi szórakozóhelyek drogmentesítése, fejlesztették a térfigyelő kamerarendszert, idén január elsejétől pedig Tubák Zoltán személyében egy rendőri múlttal rendelkező vezető került e közterület-felügyelet élére. Mindezekkel együtt a rendőrségnek lépnie kell a közbiztonság további javítása kapcsán.

Páva Zsolt111

Hogy pontosan mit vár el az önkormányzat az egyenruhásoktól, az egy február 6-i közgyűlésen derül ki.

– Arra kértem a vezetőket, hogy a szokásos április-májusi rendőrségi beszámoló már ekkorra készüljön el. Abban bízom, hogy a beszámoló és a közgyűlési vita újabb pozitív fordulatot hoz a rendőrség munkájában, s ezzel erősödik, javul a város közbiztonsága – zárta mondandóját Páva.

A polgármester a tájékoztatót követően lapunknak megerősítette információinkat, miszerint az utóbbi hetekben, hónapokban a rendőrségnek többször fals, valótlan információk, bejelentések miatt kellett nyomoznia, ráadásul a média is felkapott bizonyos ügyeket. Hozzátette: a pánikkeltéseket megelőzendő ezért a rendőrségnek és a híradások szerzőinek is körültekintőbben kellene ezért a jövőben a bűnügyekkel kapcsolatban megnyilatkoznia.

A február 6-i ülésről azt mondta, az a nyilvánosságnak is szól majd, hiszen – azon túl, hogy kérdéseket tehet fel minden politikai oldal a rendőrségnek – sok olyan kérdés is előkerülhet, amely nagy érdeklődést válthat ki.

– Emellett szó eshet arról is, miként lehet még tovább fejleszteni a kamerarendszert, biztosítson-e az évi tízmillió forinton felül további forrást a rendőrségnek a város, s milyen munkát várnak el az egyes közgyűlési tagok az egyenruhásoktól, hol kellene többet járőrözni. Én mindenesetre már most azzal a kéréssel fordultam a vezetőkhöz, hogy az eddigieknél is komolyabb súllyal kezeljék a bűneseteket, azok megelőzését még akkor is, ha a felderítési mutatókkal ma sincs baj – így Páva.

Hirdetés